Η Ελλάδα δημιουργεί, παράγει, εξάγει.
Στην Κοζάνη, εδώ και δεκαετίες, καλλιεργούνται δύο μοναδικά προϊόντα: ο κρόκος και η λεβάντα. Στα τέλη του 20ου αιώνα, οι παραγωγοί οργανώθηκαν σε συνεταιρισμούς, τυποποιήσαν τα προϊόντα και προχώρησαν στην εξαγωγή τους.

Σήμερα, η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα κρόκου στην Ευρώπη. Το ελληνικό σαφράν φτάνει μέχρι την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η λεβάντα, μαζί με άλλα αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα, εξάγεται στον Καναδά, την Αμερική και την Ευρώπη.

Στόχος, για τα επόμενα χρόνια, είναι οι πωλήσεις περισσότερων τυποποιημένων προϊόντων και η είσοδος σε περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο.

Για τον εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, τιμάμε το χθες και σχεδιάζουμε το αύριο. Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» αναδεικνύει την Ελλάδα που δημιουργεί και προχωρά στο μέλλον με αυτοπεποίθηση.

Πηγή fb:Greece 2021