Δωρεάν παράδοση στο χώρο σας για παραγγελίες προϊόντων άνω των 15,00€. Η Γιάννα Σισμανίδου από τα “Βιβλιοπωλεία Πάπυρος’’ μας ενημερώνει για τα βιβλία που θα βρίσκονται σε προσφορά την εβδομάδα 21/12/2020 – 26/12/2020 . Για παραγγελία καλέστε μας στο 24610-39256 ή στο 24610-23713 και στο e-mail μας: [email protected] .

Ο μικρός δράκος Καρύδας: Επίσκεψη στον Αϊ-Βασίλη

Τι είναι τέλος πάντων αυτός ο Αϊ-Βασίλης; Μήπως είναι πειρατής; Ή µάγος; Ο µικρός δράκος Καρύδας και η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα δεν τον έχουν ξανακούσει ποτέ τους. Εµ, βέβαια! Αφού ο Αϊ-Βασίλης δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στο Νησί των Δράκων! Λες να τους φοβάται; Ο Καρύδας και η Ματίλντα αποφασίζουν να του κάνουν µία επίσκεψη. Να τον γνωρίσουν και να τον ρωτήσουν αν θα µπορούσαν να γιορτάζουν κι αυτοί τα Χριστούγεννα στο νησί τους. Κι έτσι αρχίζει ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ
Μεταφραστής: Μαρία Αγγελίδου
Εικονογράφος: Ίνγκο Ζίγκνερ
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2018
Σελίδες: 80
Τιμή: 7,90€

Το τανγκό των Χριστουγέννων

Ένα τανγκό για τα Χριστούγεννα γίνεται αφορμή να ανατραπεί ο “αμφίσημος” -έτσι κι αλλιώς- αισθηματικός κόσμος του Στρατοπέδου Βάτη στον Έβρο. Ένα τανγκό που ξεδιπλώνει ρυθμικά σχέσεις και απελπισίες μέσα από ξεκαρδιστικά δραματικές συγκυρίες. Καταγραφέας όλων αυτών ο Λάζαρος Λαζάρου, που γίνεται μάρτυρας ερώτων, θανάτων και εορταστικών πανικών. Έτσι, τα Χριστούγεννα του 1970 θα καταχωρηθούν στη μνήμη του σαν σκοτεινός αισθησιακός εφιάλτης, που θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή με ένα αθεράπευτα ρυθμικό τανγκό.

Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης
Εκδόσεις: Διόπτρα, 2015
Σελίδες: 160
Τιμή: 8,91€

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Ο Ντίκενς άρχισε να γράφει τα “Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα” τον Οκτώβριο του 1843 και τα ολοκλήρωσε εγκαίρως, ώστε να προλάβουν να εκδοθούν και να κυκλοφορήσουν τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς. Τα πρώτα 6.000 αντίτυπα του βιβλίου πωλήθηκαν σε ελάχιστες ημέρες και οι επανειλημμένες και αναρίθμητες εκδόσεις του, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, συνιστούν πλέον χριστουγεννιάτική παράδοση. Οι ήρωες του εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να κατακτούν και να συγκρίνουν τις καρδιές των μικρών -και όχι τόσο μικρών- αναγνωστών.
Περιέχονται τα διηγήματα:
– Φτωχός Άγιος
– Η Μαυρομαντηλού
– Το σπιτάκι στο λιβάδι
– Γουτού Γουπατού
– Τ’αγνάντεμα
– Το θαύμα της Καισαριανής
– Η χήρα του Νεομάρτυρος
– Τα λιμανάκια

Συγγραφέας: Κάρολος Ντίκενς
Μεταφραστής: Μάρα Μοίρα
Εικονογράφος: Ρόμπερτ Ίνγκπεν
Εκδόσεις Πατάκη
Σελίδες: 192
Τιμή: 17,40€