Υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας και του Συνδέσμου Τυφλών Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Η Ασπίς και το Συμπόσιο» του Μενάνδρου και του Λουκιανού στο Ανοιχτό Θέατρο Κοζάνης το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 21:00.

Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για τους κουφούς και τυφλούς συμπολίτες μας , ώστε να την παρακολουθήσουν.
O «Π.Λ.» συνομίλησε με το διευθυντή παραγωγής , τον κ. Γιώργο Παπαθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι: «Θέλουμε να φέρουμε όλους στο ίδιο διάζωμα. Η παράσταση είναι για όλους. Μπορεί να καθίσει ισότιμα δίπλα μας ο καθένας.» Η παράσταση διαθέτει ακουστική περιγραφή για τους τυφλούς με ειδικό ακουστικό που τοποθετείται στο αυτί του ατόμου χωρίς να ενοχλούνται οι γύρω θεατές. Δηλαδή η περιγραφή αυτή δίνει πληροφορίες για το ποιος μιλάει, τι συμβαίνει στη σκηνή γενικότερα. Για τους κουφούς υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική για όσους την γνωρίζουν. Διαφορετικά πέφτουν και υπότιτλοι.
Η παραγωγή μάλιστα δίνει τη δυνατότητα δωρεάν εισόδου σε κωφάλαλους και τυφλούς συμπολίτες μας , οι οποίοι ανέρχονται περίπου σε 200 και 80 αντίστοιχα στο Νομό Κοζάνης. Μια πολύ καλή ευκαιρία να βγουν έξω και να ψυχαγωγηθούν μέσα από μια σάτιρα με κορυφαίους κωμικούς την ίδια στιγμή που το κράτος κόβει τα επιδόματα πρόνοιας και όλες τις παροχές μειώνοντας αυθαίρετα τα ποσοστά αναπηρίας.
Ι.Π.