Μπορεί το πανηγύρι στο Δρέπανο να ήταν επιτυχημένο από πλευράς επισκεψιμότητας και πράγματι ήταν , μπορεί οι καταστηματάρχες και οι εκθέτες στους πάγκους να είναι πλήρως ικανοποιημένοι και καλά κάνουν, μπορεί η δημοτική αρχή να ευχαριστεί υπηρεσίες και φορείς , αλλά σε θέματα ασφάλειας στο χώρο του λούνα παρκ έμπαζε από 100 πλευρές. Πέρα από το γεγονός ότι τα παιχνίδια φέτος ήταν ακριβότερα, κόστιζαν όλα 4 ευρώ και όχι 3 και 4 ευρώ όπως πέρυσι, είχαν και πολύ μικρότερη διάρκεια προφανώς λόγω και του πλήθους των παιδιών .

Ειδικά αυτό που συνέβαινε Κυριακή το βράδυ ήταν πραγματικά εκτός ελέγχου και από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα. Στο τρενάκι δυο βαγόνια αποκολλήθηκαν , στην πεταλούδα έμπαινε ο πιο δυνατός και οι μικρότεροι έπεφταν κάτω ή έχαναν τη σειρά τους , στα συγκρουόμενα παιδιά χτυπούσαν, παντού χάος. 4.000 ευρώ έδωσε ο μισθωτής για το λούνα παρκ και προφανώς κέρδισε τα τετραπλάσια τουλάχιστον.

Έστω και αν ο μισθωτής είναι ολοκληρωτικά υπεύθυνος για τις συνέπειες του νόμου σε περίπτωση που θα συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα κατά τη διάρκεια της μίσθωσης του χώρου με συμβόλαιο αστικής ευθύνης, καλό είναι ο Δήμος να προβεί τουλάχιστον στις απαραίτητες συστάσεις. Έχουμε και το Νιάημερο μπροστά μας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου