Τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια της νέας τυροκομικής μονάδας της εταιρείας Greek Family Farm στη Μαγνησία.

Μεταξύ άλλων είπε: «Θέλω να σταθώ σε κάτι το οποίο είπε και ο κύριος Υπουργός και να θυμηθώ μία συνάντηση που είχα πριν γίνω Πρωθυπουργός στη Σαμαρίνα με τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους μας, όταν σας είχα τότε δεσμευτεί ότι θα καταπολεμήσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος για να μπορέσετε να πάρετε τις τιμές που σας αξίζουν.

Και πράγματι είναι κάτι το οποίο το πετύχαμε, αν αναλογιστείτε ότι παραλάβαμε τιμές λίγο κάτω από τα 80 λεπτά και σήμερα έχουν φτάσει στο 1 ευρώ και 30 λεπτά. Και αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μόνο η επένδυση στην ποιότητα, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, μπορεί να φέρει στη χώρα μας την προστιθέμενη αξία η οποία αναλογεί στα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Είχε δίκιο ο Υπουργός όταν είπε ότι αυτή η προσπάθεια θα μας φέρει σε σύγκρουση, ενδεχομένως, και με κάποια κατεστημένα συμφέροντα. Ας είναι όμως. Έτσι πρέπει να γίνει».