Ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Ακρινής την Τετάρτη 11 Αυγούστου με θέμα την ενημέρωση για τα όσα διημείφθησαν στη συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα. Διότι δεν υπήρχε απαρτία αφού απουσίαζαν και οι τρεις παρευρισκόμενοι στη συνάντηση (Χαράλαμπος Πουτογλίδης, Χαράλαμπος Σισμανίδης και Ζώης Μουρατίδης) , οι οποίοι και απέστειλαν κοινή επιστολή.

Η συνάντηση στο υπουργείο με το ανώτατο όργανο, τον υπουργό ήταν πολύ πιο κρίσιμη κατά τη γνώμη τους από τη σύγκληση ενός τοπικού συμβουλίου μόνο για τις εντυπώσεις. Μάλιστα αναφέρουν ότι η κοινότητα είχε ενημερωθεί, αλλά ο πρόεδρος επέλεξε να είναι απών με τον κ.Σκρέκα να δεσμεύεται για άμεση επίσκεψη στο χωριό.

Δεν είναι ιδιωτική υπόθεση η μετέγκατασταση του χωριού απαντά ο πρόσεδρος της κοινότητας Θεοχάρης Καζαντσίδης , ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι αρκετοί κάτοικοι προσήλθαν να ενημερωθούν χωρίς αποτέλεσμα. Δεν είναι πρόεδρος υπό κηδεμονία ,όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και τα τρία μέλη όφειλαν αν ενημερώσουν άμεσα. Και συνεχίζει: «Έκπληκτοι δεν βλέπουμε ούτε ένα δελτίο τύπου από το δήμο Κοζάνης. Στη συνάντηση χωρούσε ο πρόεδρος τη ΝΟΔΕ , αλλά όχι ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος». Τους κατηγορεί για μυστικοπάθεια με τους ίδιους να γυρνούν ως θριαμβευτές από μια συνάντηση που δεν δίνει κανένα περιθώριο στο νόμιμο δικαίωμα της μετέγκαταστασης του οικισμού. Όσο για τα έργα ΑΠΕ τονίζει ότι με το νόμιμο 3% οι Ακρινιώτες ούτως ή άλλως δεν θα πληρώνουν ρεύμα.

Ο σύμβουλος Ιωάννης Πουτογλίδης έστειλε επίσης επιστολή για να εξηγήσει ότι λόγω εργασίας δεν παρέστη στο συμβούλιο και κυρίως να κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου για τη διχοτόμηση του χωριού σε δυο στρατόπεδα.

Προφανώς και αυτή η κατάσταση ευνοεί την κυβέρνηση …

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Αυτή είναι η άτυπη ενημέρωση μελών του τοπικού συμβουλίου Ακρινής μετά την συνάντηση με τον ΥΠΕΝ κ. Κώστα Σκρέκα

Σε αναμονή για το εναλλακτικό σχέδιο πρασινίσματος της Ακρινής ….