Για μια ακόμα φορά η μετεγκατάσταση της Ακρινής φαίνεται να βρίσκεται πολύ μακριά. Αυτό εξάλλου ανέφερε και ο Υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας στους παριστάμενους στη συνάντηση της Αθήνας. Εκεί ήταν και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μαζί με τρία μέλη του τοπικού συμβουλίου απόντος του προέδρου της κοινότητας.

Στις 2 Αυγούστου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παντελής Καρακασίδης βρέθηκε στα Τρίκαλα με τον υπουργό και μέλη του τοπικού συμβουλίου . Εκεί κανονίστηκε και η συνάντηση της Αθήνας την Πέμπτη 5 Αυγούστου, στην οποία επίσης ήταν ο ίδιος παρόν.

Δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση από το δήμο για τις εξελίξεις. Μαθαίνουμε ότι προωθείται το εναλλακτικό σχέδιο για το « πράσινο χωριό» χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό πρακτικά .«Δεν θα πρέπει να γίνει καμία ενέργεια εγκατάστασης Φ/Β συστημάτων στην περιοχή αν δεν ξεκαθαρίσει η Πολιτεία τις σκέψεις της και την απόφασή της για το μέλλον τις Ακρινής» ξεκαθάρισε εξάλλου και ο Γιώργος Αμανατίδης.

Αναμένουμε στην επίσκεψη του υπουργού τα έργα υποδομών που μπορεί να αναβαθμίσουν το χωριό. Πάντως οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ δεν πρασινίζουν …

Ι.Π.

Πηγή φωτογραφιών fb: Μπαμπης ποντιος Πουτογλιδης και Παντελής Καρακασίδης

Θεοχάρης Καζαντσίδης, πρόεδρος Ακρινής: Με στόχο να πετάξουν τη μετεγκατάσταση της Ακρινής στο κάλαθο των αχρήστων στο όνομα ενός άγνωστου “Σχεδίου”

 

Κώστας Πουτακίδης στο Μιχάλη Παπαδόπουλο: Πώς προκύπτει μια «υποτιθέμενη» τροπολογία προς ψήφιση που αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο για «εναλλακτικό της μετεγκατάστασης σχέδιο»;