Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Άρδασσας και της Πτολεμαΐδας, ο Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 37 ετών, έχοντας δώσει πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, το Μεγάλο Σάββατο και η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα από τον από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της γεννέτειράς του.

Ο Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, υπήρξε πρόεδρος του πολιτιστικού και μορφωτικού συλλόγου Ποντίων Άρδασσας «Η Άρδασσα», και συνέβαλε αποφασιστικά σε ποικίλες δραστηριότητες και στα πολιτιστικά δρώμενα τόσο του συλλόγου, όσο και του πολιτισμού της περιοχής.

Ο Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με επιχειρήσεις εστίασης.

Υπήρξε ειδικός συνεργάτης της πρώην δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, η οποία σε ένα συγκινητικό της μήνυμα ανέφερε: «Κώστα μου, Καλό Παράδεισο! Αγαπημένε μας Κώστα. Έκανες Ιώβεια υπομονή και έδωσες μεγάλο αγώνα για να μείνεις κοντά μας, για να μην πικράνεις κανένα, όπως έκανες σε όλη σου τη ζωή. Πάνω από τα ανθρώπινα ήταν η κατάληξη. Έφυγες ήσυχα, όπως έζησες, με ταπεινότητα και αξιοπρέπεια, αφήνοντας όμως πίσω τη δύναμη λάμψης της ψυχής σου και όλων όσων δημιούργησες στη σύντομη αλλά γεμάτη δράση ζωή σου. Μεγάλο το κενό που αφήνεις και ο πόνος δυσβάσταχτος. Ευχόμαστε συμπάσχοντας κουράγια στην οικογένειά σου. Κώστα μου, Καλό Παράδεισο».

http://efxinospontos.gr/