Τα βραχάκια σοκολάτας είναι ένα υγιεινό σνακ, που συνδυάζει τη μαύρη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς, τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια. Μπορούμε να τα καταναλώνουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και όταν έχουμε βραδινές λιγούρες, λίγο προτού κοιμηθούμε, καθώς ο συνδυασμός του κακάο με τους ξηρούς καρπούς είναι ευεργετικός για τον οργανισμό μας. Αντί να αγοράζουμε βραχάκια και να ξοδεύουμε χρήματα χωρίς λόγο, μπορούμε να τα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σε λίγα μόλις λεπτά.

Υλικά για 20-25 κομμάτια
250 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
150 γρ. αμύγδαλα (ή φουντούκια) ψημένα και ανάλατα

Διαδικασία
Ψήνουμε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα (ή τα φουντούκια).
Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Βάζουμε τα βραχάκια στο ψυγείο για να σφίξει η σοκολάτα για μισή ώρα τουλάχιστον.
Και το εύκολο γλυκάκι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Συντηρούνται στο ψυγείο για λίγες μέρες.

Πηγή: olivemagazine.gr