ΡΙΨΗ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ- ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ

Ψυχραιμία στον κόσμο, συνιστά η Πολιτική Προστασία

Καθ ‘ όλα έτοιμος είναι ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για να υποδεχθεί τον επερχόμενο χιονιά, που αναμένεται να πλήξει όλη τη χώρα και συνεπακόλουθα και την περιοχή μας,

από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης. Αν και οι καιρικές προβλέψεις κάνουν λόγο και για χιονοπτώσεις, το κύριο πρόβλημα θα δημιουργηθεί από την παγωνιά, αφού ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν. Μάλιστα οι προβλέψεις θέλουν τη θερμοκρασία να πέφτει 10 βαθμούς και πλέον στην Κοζάνη, ενώ στη γειτονική Φλώρινα ακόμη πιο χαμηλά.

Ωστόσο οι αρχές εμφανίζονται καθησυχαστικές, λέγοντας πως έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τα όποια φαινόμενα να αντιμετωπιστούν. Όπως δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας “αναμένεται το τριήμερο που μας έρχεται μια επιδείνωση του καιρού με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σφοδρούς ανέμους. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμοι όσον αφορά τον καιρό. Η Δυτική Μακεδονία είναι περιφέρεια που αποτελεί χειμερινό προορισμό. Δεν θα πρέπει να αποτρέπουμε τον κόσμο να μας επισκέπτεται . Εμείς το θέλουμε το χιόνι”. Επίσης, προσέθεσε πως η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι καθ’ όλα έτοιμη με τον μηχανισμό της να ανταπεξέλθει σε όποιες δύσκολες συνθήκες.

Επίσης, σημείωσε πως οι πρώτες ώρες της κακοκαιρίας είναι πάντα και οι πιο δύσκολες , συνιστώντας υπομονή στο κοινό. Προσέθεσε πως ήδη υπάρχει ετοιμότητα για τη ρίψη αλατιού στα επικίνδυνα σημεία, κάτι που θα εντατικοποιηθεί  τις επόμενες ημέρες. Τέλος, ανέφερε πως οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως το χιόνι στη Δυτική Μακεδονία δεν θα είναι τόσο πολύ όσο στη Νότια Ελλάδα.

Σε επιφυλακή είναι και οι κατά τόπους υπηρεσίες των δήμων της Δυτικής μακεδονίας, διαθέτοντας μηχανήματα και προσωπικό ,όπου χρειαστεί.

 

Β.Σ.