Στο πλαίσιο της στήριξης των μακροχρόνια ανέργων και της συνεχούς αξιολόγησης των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ενέκρινε τη σημαντική αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας του επιτυχημένου προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συζήτησης με ωφελούμενους του προγράμματος, η τροποποίηση του προγράμματος προβλέπει επιπλέον 6.500 θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 117 εκ. ευρώ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσληψη μακροχρόνια (12+ μήνες) ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες, και η μηνιαία επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται στο 75% έως τα 750 € μηνιαία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2017, αλλά μέχρι τον Ιούλιο του 2020 η κάλυψη ήταν χαμηλή καθώς οι προσλήψεις ήταν λιγότερες από 1.500. Τον Ιούλιο του 2020, το πρόγραμμα ενισχύθηκε και βελτιώθηκε και μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια καλύφθηκαν περισσότερες από 8.000 θέσεις σε σύνολο 8.500 θέσεων. Με την αύξηση, το βελτιωμένο πρόγραμμα θα έχει προσφέρει συνολικά 15.000 θέσεις.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί πλήθος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (όπως Δήμοι, Περιφέρειες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, κλπ.) και Δημοτικές Επιχειρήσεις, στο σύνολο της επικράτειας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr