Κι όμως ο κυματοθραύστης της λίμνης Πολυφύτου έγινε τόπος ψαρέματος εν μία νυκτί με τα σκοινιά που τον συνδέουν με το πλωτό κομμάτι να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Κυριακή μεσημέρι λοιπόν διαπιστώσαμε τη σύνδεση του πλωτού με τον κυματοθραύστη προφανώς για καλύτερες ψαριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» δεν επιτρέπεται το ψάρεμα σε αυτό το κομμάτι ούτε υπάρχει h ασφάλεια για ανάλογες δραστηριότητες. Αυτό βέβαια δεν προβληματίζει κανέναν και ειδικά τους γειτόνους μας σκοπιανούς, οι οποίοι και είχαν καταλάβει στην κυριολεξία τον κυματοθραύστη κάνοντας γερές ψαριές. Κατόπιν ήρθε και το Ι.Χ. λίγο πιο πάνω από το parking του Ναυτικού Ομίλου να μαζέψει τα ψάρια χωρίς να υπάρχει καμιά εποπτεία και αστυνόμευση.

Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι τα επιτρεπόμενα όρια για έναν ερασιτέχνη ψαρά δεν ξεπερνούν τα 2- 3κιλά ανά μέρα κι εδώ οι γείτονές μας κατασκηνώνουν το σαββατοκύριακο στη λίμνη και μετά δυσκολίας μεταφέρουν τις ψαριές τους στη στροφή πάνω από το ναυτικό όμιλο για να μη δίνουν στόχο.

Ο κυματοθραύστης που ψαρεύουν το τελευταίο διάστημα υπάρχει για λόγους ασφαλείας ώστε να σταματάει τα κύματα. Το ψάρεμα σε αυτόν και απαγορεύεται και είναι επικίνδυνο. Αν περιμένουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες την ανάπτυξη της λίμνης και του υδάτινου κόσμου, προφανώς και είμαστε γελασμένοι. Η υπεραλίευση είναι γεγονός και είναι ανεξέλεγκτη.

Aπό τη λίμνη ζουν πενήντα οικογένειες και περνούν την ώρα τους ψαρεύοντας δεκάδες ερασιτέχνες. Χωρίς εποπτεία όμως δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσει η περίφημη ανάπτυξη της λίμνης Πολυφύτου, για την οποία συσκέφθηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην Περιφέρεια με απόλυτη και πάλι επιτυχία…

Ι.Π.

Σκοπιανοί ψαράδες ανενόχλητοι στη λίμνη Πολυφύτου