Δύο Γλώσσες, μία διάλεκτος, τρεις Βαθμίδες Εκπαίδευσης και δύο Σύλλογοι, απαντούν δια μέσου της δραματικής ποίησης της «ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ» του Σοφοκλή , των «ΒΑΤΡΑΧΩΝ» του Αριστοφάνη και της «ΜΗΔΕΙΑΣ» του Ευριπίδη και σε μετάφραση στην ποντιακή διάλεκτο από τον Διδάκτορα Κοινωνιολογίας και Επιστημών Συμπεριφοράς τ. Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Ευστ. Κωνσταντινίδη και τον αείμνηστο Νευροχειρουργό και Ποιητή Χρήστο Αντωνιάδη, στο ερώτημα :«ΑΡΝΗΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ- ΑΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΗΣ;». Ο

Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ν. Κοζάνης και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Καστοριάς « ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ», με αφορμή τις Επετειακές Εκδηλώσεις Μνήμης για την 19η Μαΐου Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού και για την 29η Μαΐου, Άλωση της Κωνσταντινούπολης διοργάνωσαν υπό την αιγίδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας διήμερο εκδηλώσεων όπου το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ της Κοζάνης..

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης κ. Βασιλική Βόντσα, παρουσίασε τα πονήματα του κ. Κωνσταντινίδη, ενώ αποσπάσματα των έργων διάβασε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου κ. Νικόλαος Αδαμίδης.

Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιούργησε το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης  με τη συνδρομή του Δασκάλου της Ποντιακής Λύρας κ. Νικολάου Κοτταρίδη με το Μουσικό Σχήμα των είκοσι (20) μαθητών του και τον κ. Τάσο Παρχαρίδη στο τραγούδι επί σκηνής.