Στο ίδιο έργο θεατές και τούτη τη χρονιά οι κάτοικοι Κοινοτήτων στη Δυτική Εορδαία, αφού το χιόνι που έπεσε τις τελευταίες ημέρες, «έθαψε» στα δάση μεγάλες ποσότητες κομμένων και μη καυσόξυλων με αποτέλεσμα αρκετές οικογένειες να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, ενώ, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, οι ανάγκες θα καλυφθούν προσωρινά με τα αποθέματα της περυσινής χρονιάς.

Οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν στις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν με τα συνεργεία των Συνεταιρισμών που ανέλαβαν το έργο της κοπής των καυσόξυλων και λόγω της έλλειψης υλοτόμων αλλά και των διαδικασιών που απαιτούνται με την καταβολή του οικονομικού τιμήματος από πλευράς των κατοίκων, ενώ αυξήθηκε το κόστος και μειώθηκαν τα χωρικά για κάθε οικογένεια.

Πάντως Πρόεδροι ορεινών και ημιορεινών Κοινοτήτων πιέζουν ήδη προς κάθε αρμόδιο φορέα για έγκαιρο προγραμματισμό και οργάνωση της επόμενης χρονιάς, ώστε να αποφευχθούν οι αστοχίες που παρατηρήθηκαν φέτος και τα καυσόξυλα να διατεθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Την ίδια στιγμή στις εταιρείες πώλησης δασικών προϊόντων καταγράφεται μικρή ύφεση στην αγοραστική κίνηση, ενώ οι αποθήκες είναι γεμάτες με καυσόξυλα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Πηγή:ertnews.gr