ΤΟ ΜΠΑΖΑΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

– Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σάκης Λότσιος μιλάει στο ράδιοΛόγος

Ξεκίνησε την Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων το Εορταστικό μπαζάρ του Συλλόγου Ηλιαχτίδα στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. Το μπαζάρ με δημιουργίες των παιδιών της “Ηλιαχτίδας” είναι το μόνο έσοδο για το σύλλογο, που έχει εγγεγραμμένα πολλά άτομα με αναπηρίες, εκ των οποίων κάποια απασχολούνται δημιουργικά στο “Σπίτι της Ηλιαχτίδας”, ενώ παράλληλα λειτουργεί θεατρική ομάδα, ομάδα στίβου κ.α.

iliaxtida_bazaar_plateia2

Μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία Σάκης Λότσιος έκανε λόγο για ένα μπαζάρ που αξίζει να το επισκεφθούμε και το οποίο δίνει την ευκαιρία στο κοινό της Κοζάνης να ενισχύσει το σύλλογο. Το μπαζάρ είναι η χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ηλιαχτίδας, είναι στο κέντρο της πλατείας, καθημερινά ανοιχτό κατά τις ώρες 10.00-2.00 και 5.30 – 8.30 και τα Σαββατοκύριακα με συνεχόμενο ωράριο.

iliaxtida_bazaar_plateia3Ο κόσμος θα βρει διάφορες κατασκευές των παιδιών, διάφορα δώρα , ημερολόγια κ.α. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν να συνεχίσει να λειτουργεί το σπίτι της ηλιαχτίδας και οι δράσεις του Συλλόγου. Όπως τόνισε, ειδικότερα, υπάρχει ένας χώρος που γύρω στα 15 παιδιά  απασχολούνται και κάνουν δραστηριότητες όπως μαγειρική, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουν και σε άλλες δραστηριότητες όπως στίβο, θεατρική ομάδα , jumba, κολύμβηση. “Όλες αυτές οι δράσεις έχουν σαν στόχο τα παιδιά να απασχολούνται, να κοινωνικοποιούνται, να βρίσκουν τις παρέες τους. Στο σπίτι της Ηλιαχτίδας υπάρχουν τα πιο λειτουργικά παιδιά, γύρω στα 15 άτομα, ενώ στο σύλλογο είναι εγγεγραμμένα γύρω στα 180 παιδιά, τα οποία και φοιτούν στις διάφορες διαθέσιμες δομές: Ειδικό Εργαστήριο, Ειδικό Δημοτικό , Γυμνάσιο , ΕΕΕΕΚ.  Για τις απογευματινές ώρες δεν υπήρχε άλλη λύση για τους γονείς και κυρίως τα παιδιά, στα οποία δίνεται η δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν”.

Ο σύλλογος καλύπτει τα έξοδά του από ημερολόγια που κάνουν τα παιδιά, αλλά και παραγγελίες που δέχονται για μπομπονιέρες όπως φυσικά μέσα και από τα μπαζάρ. “Ο κόσμος της Κοζάνης είναι κοντά μας, μας ενισχύουν και έχουν σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά. Σκοπός είναι να κοινωνικοποιούνται τα παιδιά μας, να μάθουν και τα άλλα παιδιά να μαθαίνουν να συμβιώνουν με τα άτομα με αναπηρία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λότσιος.
Το μπαζάρ θα λειτουργεί ως τις παραμονές των Χριστουγέννων ενώ παράλληλα όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί και το Σπίτι της Ηλιαχτίδας όπου εκτίθενται σε μόνιμη βάση αντικείμενα των παιδιών.


Β.Σ.