ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ

– Πέντε χρυσά, ένα ασημένιο και διάκριση ως το καλύτερο λάδι της Μακεδονίας!

Το ελαιόλαδο Ιμέρων διακρίνεται για την ποιότητά του σε πανελλαδικούς και διεθνείς, λαμβάνοντας διακρίσεις ποιότητας σε όσους διαγωνισμούς συμμετέχει! Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ιμέρων, Δημήτρης Παπαδόπουλος , παρέλαβε τις τιμητικές αυτές διακρίσεις, ενώ επίσης έλαβε για μια ακόμη φορά τη διαβεβαίωση της περιφερειακής αρχή ότι θα στηρίζει τόσο το προϊόν όσο και τον συνεταιρισμό.

Ειδικότερα, στα βραβεία που έλαβε το 2017 είναι η Ειδική Διάκριση ως το καλύτερο λάδι της Μακεδονίας στο Athena International Olive Oil Competition, Χρυσό Βραβείο στο Aristoleo Ποιότητας και γεύσεις ως λάδι υψηλής περιεκτικότητας σε φαινόλες. Χρυσό βραβείο στο Athena International Olive Oil Competition για την ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Χρυσό βραβείο στο London Awards ως λάδι υψηλής περιεκτικότητας σε φαινόλες, Χρυσό βραβείο στο Olympia health & nutrition awards commitee ως λάδι υψηλής περιεκτικότητας σε φαινόλες, χρυσό βραβείο στον Ευρωπαϊκό οργανισμό στρατηγικού σχεδιασμού γεύσης και ποιότητας και ασημένιο βραβείο στον ευρωπαϊκό οργανισμό στρατηγικού σχεδιασμού γεύσης και ποιότητας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Δημήτρης Παπαδόπουλος , μίλησε για τα 5 χρυσά, ένα αργυρό και το βραβείο καλύτερου ελαιολάδου της Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι “τα βραβεία αυτά μας βοηθούν, αφού το προϊόν αποκτάει υπεραξία και γίνεται πανελλαδικά, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια. Πολλοί ενδιαφέρονται για το προϊόν μας” .

Σήμερα καλλιεργούνται 3000 στρέμματα , με πάνω από 70.000 ελαιόδεντρα στο αγρόκτημα Ιμέρας και η καλλιέργεια αυξάνεται 5-10%, γεγονός αισιόδοξο για το μέλλον του προϊόντος. Ωστόσο, τα μηνύματα της φετινής παραγωγής είναι απαισιόδοξα, γιατί ο παγετός φαίνεται ότι θα την επηρεάσει ολοκληρωτικά και η παραγωγή θα είναι μηδαμινή. Λίγο αργότερα, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στο συμβούλιο, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως το μέλλον της περιοχής και του ελαιολάδου, είναι να μπορέσει να μπει στα φαρμακεία.

Για το ελαιόλαδο Ιμέρων μίλησε τόσο ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς, όσο και ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, εκδηλώνοντας την στήριξή του στο προϊόν και στον συνεταιρισμό. Ζητούμενο για τα Ίμερα είναι η ενίσχυση του συνεταιρισμού για μια επιπρόσθετη γραμμή παραγωγής, ωστόσο σημείωσε πως τίθεται ένα ζήτημα επιλεξιμότητας ή μη των εν λόγω δαπανών.

Β.Σ.