Μετά την Κοζάνη τη σκυτάλη παίρνει η Πτολεμαΐδα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης, φιλοξενούν την Εικαστική έκθεση – δράση Λόγου και Τέχνης: “Από την εικόνα στο λόγο”.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, παίρνοντας την σκυτάλη από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης θα αξιοποιήσει με το δικό της τρόπο τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα των μαθητών/τριών, που θ’ αποτελέσουν την έμπνευση για τη συγγραφή κειμένων.

Έτσι, θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής που θα απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προκειμένου τα αντικείμενα της έκθεσης να μετουσιωθούν σε πρωτότυπα κείμενα, και να ολοκληρωθεί ο κύκλος, Γραπτός Λόγος- Εικόνα- Γραπτός Λόγος.

Στην έκθεση θα συμπεριλαμβάνονται οι εικαστικές δημιουργίες των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης, που συμμετείχαν στο Εικαστικό Project.

Ο στόχος ήταν αφενός η ανάδειξη των σημαντικών βιβλίων και χειρογράφων της ιστορικής Βιβλιοθήκης της Κοζάνης, και αφετέρου, μέσω της εμπλοκής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να γίνει η αρχή ενός άλλου είδους επαφής των μαθητών με τις Βιβλιοθήκες, τους σύγχρονες λογοτέχνες του τόπου, προκειμένου τα λογοτεχνικά κείμενα να συνομιλήσουν με τις άλλες Τέχνες, αποτελώντας πηγές έμπνευσης και αυθόρμητης καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το Εικαστικό Project εποπτεύει η δρ Βασιλική Βόντσα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης. Την καθοδήγηση και την επιστημονική επιμέλεια των εικαστικών έργων έχει ο δρ Γεώργιος Παλιάτσιος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Καλλιτεχνικών της Δ.Δ.Ε. Π.Ε Κοζάνης, ενώ τη φιλολογική και επιστημονική ευθύνη φέρει η δρ Αγνή Παπακώστα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων της Δ.Δ.Ε. Π.Ε Κοζάνης.

Την ευθύνη των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής έχουν η δρ Αγνή Παπακώστα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων της Δ.Δ.Ε. Π.Ε Κοζάνης και η Σοφία Καλμανίδου, MSc Δημιουργικής γραφής, Αν. Προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας.

Διάρκεια έκθεσης: 4 Απριλίου 2024 έως 26 Απριλίου 2024
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 4 Απριλίου και ώρα 19.30

Εργαστήρια δημιουργικής γραφής: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
11.00 – 13.00 για μαθητές
17.00 – 19.00 για εκπαιδευτικούς

https://www.youtube.com/@user-kr3dp8yc6q/streams