Μετά την κλήση σε απολογία δύο υπαλλήλων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης, διατάχθηκε ΕΔΕ και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τον τρόπο ελέγχου της διανομής των τροφίμων. Η περιφέρεια είναι επικεφαλής εταίρος του επισιτιστικού προγράμματος (ΤΕΒΑ). Μετά το προσωρινό πόρισμα-καταπέλτη της διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ για κακοδιαχείριση σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Φυσικά μετά από προσπάθειες της νέας περιφερειακής αρχής το ΤΕΒΑ , το οποίο κινδύνευε σε απένταξη θα λειτουργήσει και στο δήμο Κοζάνης. Δεν θα γίνει όμως καμία διανομή το Δεκέμβριο όπως συνηθίζεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Από τον Ιανουάριο σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos θα ξεκινήσει η διανομή σε όλους του δήμους με διαφορετικό τρόπο ελέγχου και την απαραίτητη δημοσιότητα, όταν ο δήμος Κοζάνης δεν είχε φροντίσει ποτέ να ενημερώνει τους ωφελούμενους προσωπικά .Ήδη έχουν αλλάξει τα πρόσωπα που αναλάμβαναν τη διανομή για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα . Με αυτά και αυτά οι έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας σε όλους τους δήμους τη Δυτικής Μακεδονίας δεν θα πάρουν τα αναγκαία πριν τις γιορτές λόγω του μη κανονικού τρόπου διανομής των τροφίμων από το δήμο Κοζάνης. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Σε απολογία δύο υπάλληλοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κοζάνης για το ΤΕΒΑ

3, 5 εκ. ευρώ και 20.000 δικαιούχοι της Π.Ε. Κοζάνης στον αέρα λόγω της κακοδιαχείρισης  του ΤΕΒΑ από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης – Απλήρωτοι προμηθευτές, άρχισαν οι καταγγελίες