Σε απολογία κλήθηκαν δύο υπάλληλοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης για την πολυσυζητημένη υπόθεση της κακοδιαχείρισης του ΤΕΒΑ από το δήμο Κοζάνης. Η εσωτερική πειθαρχική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Κοινωφελούς.

Στις 23-04-2019 ο πρώην δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης ζήτησε να γίνει διερεύνηση των καταγγελιών και τα αποτελέσματα να διατεθούν προς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και αν προκύψουν ενδείξεις για την τέλεση παραπτωμάτων να προωθηθούν στις αρχές. Το θέμα είχε συζητηθεί και στο Δ.Σ. της επιχείρησης και είχε ξεκινήσει η διεξαγωγή έρευνας σε δύο εργαζόμενους .Από τότε όμως αναμένουμε τα αποτελέσματα με την νυν δημοτική αρχή, η οποία έρχεται να πληρώσει τα σπασμένα να καλεί σε απολογία τους δύο υπαλλήλους.

Η όλη μεθοδευμένη προσπάθεια να φορτωθεί η περιφέρεια την κακοδιαχείριση ενός επισιτιστικού ευρωπαϊκού προγράμματος από τις λάθος ενέργειες της Κοινωφελούς Επιχείρησης δεν έχουν καμία τύχη. Διότι το επιχείρημα του μερικού ελέγχου από τον επικεφαλής εταίρο, την Περιφέρεια θα δημιουργούσε πρόβλημα σε όλες τις διανομές , ενώ αυτή τη στιγμή στιγματίζεται μόνο η Κοζάνη. Αν πάλι οι υπηρεσιακοί δεν γνωρίζουν ακριβώς τον τρόπο διανομής υπάρχει ολόκληρος οδηγός που θα μπορούσαν να διαβάσουν.

Στο τελικό πόρισμα που αναμένεται ακόμα κι αν είναι μειωμένα τα ποσά των προστίμων η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Κοζάνης θα πάρει σε κάθε περίπτωση τα εύσημα κακοδιαχείρισης του ΤΕΒΑ.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

«Τρύπα» στην αποθήκη της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης  -Η διαχειριστική αρχή του Τ.Ε.Β.Α. ελέγχει όλες τις κατανομές τροφίμων -Λευτέρης Ιωαννίδης: « Την ευθύνη την έχουν τα στελέχη της κοινωφελούς και η περιφέρεια σε κάποιο βαθμό»

Πόρισμα κόλαφος για το δήμο Κοζάνης στη διανομή της βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ) – 390.000 πρόστιμο για έλλειμμα 2,2 τόνων νωπού κρέατος

3, 5 εκ. ευρώ και 20.000 δικαιούχοι της Π.Ε. Κοζάνης στον αέρα λόγω της κακοδιαχείρισης  του ΤΕΒΑ από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης – Απλήρωτοι προμηθευτές, άρχισαν οι καταγγελίες