Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείων  Βελβεντού «Η Γονική Μέριμνα» πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαμαρτυρία την Παρασκευή το πρωί στο δημοτικό του Βελβεντού  για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τη νέα σχολική χρονιά.

Αυτά συνοψίζονται στη συρρίκνωση των τμημάτων με αποτέλεσμα το συνωστισμό των παιδιών, τη μη σωστή χρήση της μάσκας στα μικρά παιδιά με το βάρος να πέφτει στους εκπαιδευτικούς, στο νέο τους ρόλο ως «χωροφύλακες μάσκας», -όπως αναφέρει το έγγραφο  του Συλλόγου που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας- , αλλά και στην  έλλειψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας.

Τα αιτήματα αφορούν την μείωση των μαθητών ανά τμήμα  ως 15 , τις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, τη μέριμνα για την κάλυψη της ύλης που δεν διδάχθηκε, την εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού εργαζομένων στην καθαριότητα ,αλλά και την  προαιρετική χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos το 65% των μαθητών στο δημοτικό του Βελβεντού και στο 1ο και 2ο  Νηπιαγωγείο Βελβεντού δεν προσήλθαν στο μάθημα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου