Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου. Ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η πρόθεση του δήμου να κατεδαφιστεί το κτίριο του πρώην ΕΚΕΠΑ λόγω της επικινδυνότητας του, εφόσον εξασφαλιστεί η κυριότητα του από το Υπουργείο Οικονομικών.

Για το ζήτημα της ανάπλασης στην περιοχή του ΟΣΕ έκανε λόγο ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος κ. Λάζαρος Μαλούτας αναφέροντας πως δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το ύψος της χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ και πως η διευθέτησή του από το Σεπτέμβριο δεν επιβραδύνει την εξέλιξη του. Πρόσθεσε, ακόμα, πως συζητήσεις ανάμεσα στις παρατάξεις ξεκίνησαν για τη δημιουργία του νέου σχήματος που θα διοικήσει το δήμο.

Τέλος, τόσο ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης όσο και ο Λάζαρος Μαλόυτας τοποθετήθηκαν σχετικά με το ζήτημα της Αιανής καταδικάζοντας τις επιθετικές συμπεριφορές. Ο κ. Ιωαννίδης υποστήριξε πως θα “πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να μη δοθεί συνέχεια”, ενώ ο κ. Μαλούτας έκανε λόγο για “κλίμα διαλόγου, συνεννόησης και ασφαλούς διαβίωσης όλων των πλευρών” που πρέπει να επικρατήσει.

Φ.Μ.