Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα θέματα οδικής ασφάλειας βρέθηκαν στο επίκεντρο των ημερίδων με τίτλο «Ασφαλής Πολίτης» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οι ημερίδες απευθυνόταν σε όλους τους πολίτες και είχαν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο φλέγον θέμα της οδικής ασφάλειας. Ιδιαίτερη βαρύτητα από τους ομιλητές δόθηκε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών, αφού είναι κοινή διαπίστωση ότι προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος στα θέματα οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν κυρίως τα παιδιά με σωστή εκπαίδευση, πρόληψη και ενημέρωση.

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων βραβεύτηκαν μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο διαγωνισμού ζωγραφικής που έγινε για την Οδική Ασφάλεια. Παράλληλα, οι μαθητές παρέλαβαν ένα ποδήλατο με προστατευτικό κράνος και παρουσίασαν με τον δικό τους μοναδικό βιωματικό τρόπο, το πως αντιλαμβάνονται την έννοια της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής.

Την ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι καλύτερα τη σημασία της οδηγικής παιδείας και συμπεριφοράς και να ευαισθητοποιηθούμε σαν κοινωνία τόνισε κατά τη διάρκεια των ημερίδων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης επισημαίνοντας συγχρόνως από το βήμα των εκδηλώσεων πως: «Οι ημερίδες, μας έδωσαν τη δυνατότητα να προβληματιστούμε αλλά και να συνειδητοποιήσουμε το βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουμε στην άσφαλτο. Να αναρωτηθούμε τι φταίει και πως μπορούμε να το αποφύγουμε αλλά και πώς να το αντιμετωπίσουμε».

Η Περιφερειακή Αρχή συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω της υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδίου που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, για την αναβάθμιση όλων των δρόμων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.