Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων στην Π.Ε. Κοζάνης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας.

O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στο 11ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης (Λιάπειο), την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Μελετών Νούλα Τουμπουλίδου, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Φτάκα καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και είδε τις ολοκληρωμένες εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του νηπιαγωγείου.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες και στα φέροντα στοιχεία για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού κελύφους, αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων, αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης, καθώς και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τύπου led.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης τόνισε πως: «Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αφορούν το σύνολο των ενεργειακών αναβαθμίσεων στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έχοντας ως κύριο στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των κτιρίων και την παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2».

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 74.200 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».

Η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων και σχολικών συγκροτημάτων, θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Επιπροσθέτως, θα βοηθήσει στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην οικονομική ελάφρυνση των πολιτών.