Σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται σε όλες τις βαθμίδες των υπηρεσιών υγείας και έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις αναδεικνύουν με σειρά ερωτημάτων τους βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο Γ. Κασαπίδης.

Συγκεκριμένα κάνουν αναφορά στη στάση πληρωμών των δημόσιων νοσοκομείων προς τους ιδιώτες παρόχους με συνέπεια οι τελευταίοι να έχουν σταματήσει την προμήθεια υλικών σε αυτά και να παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις.

Επιπλέον επισημαίνουν και τη στάση πληρωμών τόσο από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ, όσο και από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες που είναι συμβεβλημένοι με αυτόν.

Τα προαναφερθέντα φαινόμενα εκτός από την επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών δυσλειτουργία του τομέα της υγείας, δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες ρευστότητας στους ιδιώτες παρόχους και τις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να προβαίνουν με τη σειρά τους σε καθυστερήσεις στη μισθοδοσία του προσωπικού τους, αλλά και σε περικοπή θέσεων εργασίας.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν από την Κυβέρνηση να επιλύσει άμεσα τα καυτά αυτά ζητήματα, γνωστοποιώντας παράλληλα τους κωδικούς του προϋπολογισμού από τους οποίους θα γίνει η άντληση των κονδυλίων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ