Σάκης Βούρας: Το 2016 έγινε αίτημα δαπάνης για μελέτη συντήρησης της γέφυρας Σερβίων ύψους 330.000 ευρώ – Μας πρόλαβε ο νόμος

Κώστας Αναγνώστου: Με την οργανομέτρηση θα ξέρουμε ποια φορτία θα δεχτεί από δω και πέρα

Ενημερωτική συνάντηση για την Γέφυρα των Σερβίων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στα γραφεία του ΤΕΕ παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας. Ο Στέργιος Κιάνας ανέφερε ότι από το 2019 το ΤΕΕ έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του δίνοντας μέλη του στις επιτροπές παρακολούθησης της γέφυρας, αλλά το ζήτημα της γέφυρας χρειαζόταν μεγάλη εξειδίκευση.

“Ξεκινάει συζήτηση για την οδική ασφάλεια με τις μεγάλες γέφυρες της Δυτικής Μακεδονίας” σημείωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης που ανέλυσε με λεπτομέρειες τα προβλήματα που εντοπίστηκαν. “Στοίχημα της επιστήμης είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές”.

Ο Σάκης Βούρας επιβλέπων του έργου στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων και Προϊστάμενος στο τμήμα Εκτέλεσης Συγκοινωνιακών Έργων στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε ότι”είναι τεχνικά δύσκολο να ψάξουμε τα δομικά στοιχεία της γέφυρας και θέλει εξειδικευμένους ανθρώπους” για να μπορούν να εντοπίσουν τα προβλήματα με τα μάτια τους και να ξεκινήσουν στη συνέχεια κάποια σενάρια για τη λύση τους. “Το 2016 έγινε αίτημα δαπάνης για μελέτη συντήρησης της γέφυρας ύψους 330.000 ευρώ. Μας πρόλαβε ο νόμος. Η μελέτη αφορούσε έλεγχο σκυροδεμάτων και οπλισμό”. Με την αλλαγή της διοίκησης ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης, όπως είπε για τα προβλήματα.

Είναι παράξενη η μορφή της Γέφυρας ανέφερε ο Κώστας Αναγνώστου, διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας. “Είναι ένα σχολείο και για μας”. Εκτός των άλλων σημείωσε ότι με την οργανομέτρηση θα ελέγχονται οι ταλαντώσεις της γέφυρας και όλη της η απόκριση σύμφωνα με τα φορτία που περνάνε για να ξέρουμε ποια φορτία θα δεχτεί από δω και πέρα .Ερώτηση τέθηκε για τα υποστυλώματα της γέφυρας και την θεμελίωσή τους. “Είναι εικασίες η στροφή κάποιων υποστηλωμάτων απάντησε ο κ. Αναγνώστου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου