Η νοσηλεία ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ασθενών στην ΜΕΘ, δεν είναι μια απλή ιστορία

Οι ασθενείς αυτοί όταν μπαίνουν εισαγωγή στην ΜΕΘ είναι αγκαλιά με τον θάνατο.

Οι εντατικολόγοι αλλά και οι εξειδικευμένοι νοσηλευτές των ΜΕΘ, αυτό που καλούνται να κάνουν είναι να τους επαναφέρουν στον κόσμο των ζωντανών.

Όλα τα συστήματα των ασθενών αυτών υποστηρίζονται μηχανικά αλλά και με φάρμακα και η παραμικρή λεπτομέρεια στο χειρισμό τους μετράει στην έκβαση και στο αποτέλεσμα.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει το προσωπικό , ΙΑΤΡΟΙ και ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ να εργάζονται σαν μια καλοκαρδισμένη μηχανή. Θα πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό, να είναι ξεκούραστοι και αποφασιστικοί και να λειτουργούν με αυστηρά πρωτόκολλα . Εκτός αυτού Ιατροί και νοσηλευτές θα πρέπει να είναι και σε συνεχή εκπαίδευση.

Εμείς στην ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ , δημιουργήσαμε, βοηθήσαμε, στηρίξαμε και επαναφέραμε στην ζωή συνανθρώπους μας . Στηρίξαμε το νοσοκομείο αλλά και την κοινωνία της περιοχής και όχι μόνο.

Ήμασταν δίπλα σε όποιον μας είχε ανάγκη .

Το θέμα ήταν ότι ήμασταν και είμαστε μόνοι μας

· Δυστυχώς αποφάσεις που πάρθηκαν από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και οτι έγινε διαχειριστικά από την ΥΠΕ δεν ήταν προς το συμφέρον των πολιτών.

· Ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία. Παραμένουμε δυο μόνιμοι ιατροί με εφημερίες ημέρα παρά ημέρα και συνεχές πρωινό ωράριο , χωρίς ρεπό και άδειες.

· Έγιναν κάποιες μετακινήσεις ιατρών μόνο για εφημερίες , ενώ η νοσηλεία ενός ασθενή στην ΜΕΘ προϋποθέτει να υπάρχει μια συνέχεια, με προσωπικό που να γνωρίζει το ιστορικό, να ακολουθεί αυστηρά την πορεία αλλά και την θεραπευτική αντιμετώπιση του βαρέως πάσχοντα ασθενή . Και γιαυτο το λόγο οι μετακινήσεις αυτές δεν εχουν την έγκριση κάποιου επιστημονικού οργάνου όπως πχ. της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

· Η λειτουργία της ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ δεν μπορεί να συνεχιστεί ως περιοδεύων θίασος .

· Δυστυχώς υπο αυτές τις συνθήκες στην ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ δεν γίνονται νέες εισαγωγές ασθενών παρα μόνο εάν κινδυνεύει άμεσα η ζωή και δεν μπορεί να γίνει διακομιδή του ασθενή σε άλλες ΜΕΘ.

· Σοβαρότατες δυσλειτουργίες που έθεταν σε κίνδυνο αρρώστους αναδείχτηκαν και ουδεμία απάντηση πήραμε.

· Όταν πχ δίνονται ταυτόχρονες «αναρρωτικές» άδειες γιατρών σε συγκεκριμένα τμήματα, χωρίς να υπάρχει έλεγχος, ούτε μέτρο και ούτε προγραμματισμός για την άμεση αντικατάσταση τους, το αποτέλεσμα είναι να τίθενται σε προφανή κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Υπάρχουν αναφορές για τα θέματα αυτά προς την 3η ΥΠΕ αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και κανείς δεν απαντάει.

· Και αποτέλεσμα αυτών να λαμβάνονται αποφάσεις που να αποδυναμώνουν και να δυναμιτίζουν την λειτουργία της ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ με ότι αυτό συνεπάγεται .

Υπάρχουν πολλά πρέπει να ειπωθούν και θα αναδειχθούν .

Εμείς αυτό που ζητάμε είναι η οριστική και άμεση λύση του προβλήματος με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του ασθενή .