Ο Γιώργος Βαλαής στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ ανέφερε ότι έχει παραβιαστεί ο κανόνας της ανταποδοτικότητας. Το κόστος ρεύματος, τα πετρέλαια και τα δικαιώματα ρύπων είναι οι τρεις εξωγενείς παράγοντες που καθιστούν ελλειμματική την επιχείρηση και στα δύο σκέλη, ύδρευση-αποχέτευση και τηλεθέρμανση, όπως είπε.

Τα χρέη έχουν φτάσει τα 30εκ ακόμα και να πάει στα δικαστήρια η επιχείρηση κάποια θα παραμείνουν ανείσπρακτα, συνέχισε. Δεν είναι το πρόβλημα κατά την γνώμη του το 80% ούτε το μισθολογικό που βαίνει μειούμενο. «Υπάρχει σύμβαση με τη ΔΕΗ; Είμαστε σε μια σιωπηρή παράταση από το 2019. Η νέα σύμβαση που θα υπογραφτεί δεν προβλέπει το τέλος του CO; Πώς θα γίνουν οι επεκτάσεις με ελλειμματική λειτουργία; Οι υπηρεσιακοί εισηγούνται με βάση τα δεδομένα, όταν η επιχείρηση έχει να καλύψει 4εκ έλλειμμα. Δεν λύθηκαν τα θέματα αυτά επί θητείας Ιωαννίδη, αλλά ξεκαθαρίστηκαν οι οφειλές και αποτυπώθηκαν στον ισολογισμό για λόγους τάξης».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Κώστας Κυτίδης: Δεν είμαστε ευτυχείς για την τιμολογιακή πολιτική – Χάρης Κουζιάκης: Έχουμε αύξηση στους λογαριασμούς ύδρευσης, ενώ έχουμε κατάργηση του ειδικού τέλους 80%

Βαγγέλης Σημανδράκος: Είναι σημαντικές οι δαπάνες για τους μισθούς της ΔΕΥΑΚ και πρέπει να γίνουν περικοπές

Πρόεδροι κοινοτήτων: Άνθρακας ο θησαυρός η κατάργηση του 80% – Θα αυξηθούν οι ανείσπρακτες οφειλές της ΔΕΥΑΚ