Κώστας Κυτίδης: Το μισθολογικό κόστος δεν υπερβαίνει το μέσο όρο των επιχειρήσεων»

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας έγινε λόγος για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ. Μετά από ερώτηση του κ. Φώτη Κεχαγιά για το μισθολογικό κόστος ο κ. Κώστας Κυτίδης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ απάντησε:

«Δεν φτάνουν τα 110 άτομα, έφυγαν πέντε μηχανικοί και δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσης, μια απώλεια είναι και ο Χάρις Κουζιάκης». «Οχταμηνίτες είναι δυο μηχανικοί που επιβλέπουν πολλά έργα, μπήκαμε στο πρόγραμμα 55 και άνω με δυο  υδραυλικούς και δυο ηλεκτρολόγους.

Το μισθολογικό κόστος είναι όσο σε μια επιχείρηση. Έχουν παραπάνω μισθούς από το ενιαίο μισθολόγιο, αυτό το κέρδισαν. Δεν υπερβαίνει το μέσο όρο των επιχειρήσεων».

«Εξωφρενικοί οι μισθοί της ΔΕΥΑΚ»

Είναι εξωφρενικοί οι μισθοί στη ΔΕΥΑΚ είπε ο κ. Φώτης Κεχαγιάς. Ο Βαγγέλης Σημανδράκος ενίσχυσε αυτήν την θέση: «Κάτι πρέπει να γίνει με το μισθολογικό. Δεν σημαίνει ότι όταν κάποια επιχείρηση έχει κερδίσει κάποια ασφαλιστικά, θα πρέπει να συνεχίσουν τους μισθούς που έπαιρναν. Να συζητηθεί το μισθολογικό και που πρέπει να είναι οι μισθοί. Είναι σημαντικές οι δαπάνες και πρέπει να γίνουν περικοπές».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Κώστας Κυτίδης: Δεν είμαστε ευτυχείς για την τιμολογιακή πολιτική – Χάρης Κουζιάκης: Έχουμε αύξηση στους λογαριασμούς ύδρευσης, ενώ έχουμε κατάργηση του ειδικού τέλους 80%

Πρόεδροι κοινοτήτων: Άνθρακας ο θησαυρός η κατάργηση του 80% – Θα αυξηθούν οι ανείσπρακτες οφειλές της ΔΕΥΑΚ

Γιώργος Βαλαής: Υπάρχει σύμβαση με τη ΔΕΗ; Ποιος θα αναλάβει το κόστος αντικατάστασης του δικτύου;