Θέματα που αφορούν απόφοιτους και τελειόφοιτους μαθητές Λυκείου παρουσιάστηκαν μέσα από την ημερίδα “Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα” που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα “Φίλιππος”. Τα παιδιά ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, πως να συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό τους δελτίο και πως έχει διαμορφωθεί ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης με τα καινούργια τμήματα των σχολών.

Οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα αφορούν και τους μαθητές της Β’ Λυκείου, μιας και από τη φετινή χρονιά οι μαθητές αυτής της τάξης θα πρέπει να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους δελτίο τον Οκτώβριο.

Η εκδήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια ενός κύκλου εκδηλώσεων που γίνεται κάθε χρόνο στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, όπως σημείωσε ο κ.Τσιτσιρίκης Νίκος – πρόεδρος του συλλόγου φροντιστών Δυτ. Μακεδονίας, σε συνεργασία με την εταιρία employ, εταιρία συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας. Ο κ. Χρήστος Ταουσάνης- σύμβουλος σταδιοδρομίας της εταιρίας employ, σημείωσε πως :”Το βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι τα παιδιά να πληροφορηθούν σωστά, να γνωρίζουν ό,τι έχει να κάνει με τα τμήματα και τις τάσεις στην αγορά εργασίας προκειμένου να κάνουν το καλύτερο δυνατό βήμα στη σταδιοδρομία τους.

Φ.Μ.