«Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Πρωινός Λόγος στις 17/7/2019, το οποίο υπογράφει η κα Ιωάννα Παπαδημητρίου και στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως «σε αποθήκη διανομής τροφίμων της περιοχής μας βρέθηκαν οι δύο τόνοι νωπού κρέατος και συγκεκριμένα τα κοτόπουλα που έκαναν φτερά από την αποθήκη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης».
Για την αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε τα έξης:
Το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων παραδίδει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την εκάστοτε ποσότητα τροφίμων και η οποία συγκεντρώνεται σε συμβεβλημένη Αποθήκη Διανομής Τροφίμων στην Κοζάνη, όπου και αναδιανέμονται στους Δήμους για τη διάθεση στους ωφελούμενους.
Οι καταγεγραμμένες ποσότητες νωπών προϊόντων που μένουν αδιάθετες, εξαιτίας του γεγονότος πως η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν διαθέτει κατάλληλους χώρους συντήρησης, διατηρούνται στην Αποθήκη Διανομής Τροφίμων και χρησιμοποιούνται μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές, για τις ανάγκες του συσσιτίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης, όπως προβλέπεται.
Θα θέλαμε εδώ να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία Μαστρανέστης ΑΕΒΕ για την ευγενική εξυπηρέτηση, όπως και όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με διάφορους τρόπους το συσσίτιο του Δήμου Κοζάνης.
Γιώργος Σιαμπανόπουλος
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κοζάνης
Πραγματικά απορεί κανείς με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης, η οποία μιλά για αδιάθετες ποσότητες νωπού κρέατος σε συγκεκριμένη αποθήκη, όταν όλη η έρευνα των αρχών στρέφεται στο γεγονός ότι ωφελήθηκε το 100% των δικαιούχων. Με απλά λόγια δεν υπάρχουν αδιάθετες ποσότητες για τις οποίες η κοινωφελής οφείλει να ευχαριστήσει την οποιαδήποτε επιχείρηση διανομής τροφίμων για τη συντήρησή των τροφίμων, αφού όλοι οι δικαιούχοι ωφελήθηκαν. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει με πολλούς συμπολίτες μας να μην έχουν ενημερωθεί για τη διάθεση των τροφίμων.
Το έλλειμμα δύο τόνων νωπού κρέατος στην αποθήκη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κοζάνης δεν δικαιολογείται με ευχαριστίες. Τα τρόφιμα που έκαναν φτερά από την αποθήκη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης δεν μένουν για δύο μήνες σε αποθήκες μέχρι να λήξουν. Η διαχειριστική αρχή του ΤΕΒΑ συνεχίζει τους ελέγχους της γιατί υπάρχουν παράδοξοι τρόποι στην κατανομή των προϊόντων .Το πόρισμα θα είναι κατατοπιστικό και αναμένουμε να μας το κοινοποιήσει ο δήμος. Έστω κι αν θέλουμε να μειώσουμε την βαρύτητα του θέματος. Η μη συνηθισμένη διαχείριση ενός ευρωπαϊκού επισιτιστικού προγράμματος δεν είναι ένα απλό ζήτημα για να αντιμετωπίζεται με τέτοια ελαφρότητα.
Ιωάννα Παπαδημητρίου


















