Αφού τακτοποιούν εαυτούς και αλλήλους μοιράζουν υποσχέσεις στους υπόλοιπους που επιμένουν να ζούνε με ψευδαισθήσεις και να μπαινοβγαίνουν στους προθαλάμους τις εκάστοτε εξουσίας με την ελπίδα ότι θα έρθει και η δική τους σειρά!!!

Ένα νομός που αργοσβήνει και αιμορραγεί και μια ηγεσία που προέρχεται κάθε φορά από τις όποιες εκλογικές αναμετρήσεις συνεχίζει να διαχειρίζεται την υποτιθέμενη ανάπτυξη με κομματικά βολέματα και προκλητικούς διορισμούς ψεύτικες υποσχέσεις και ενίοτε σε διώξεις μη φίλων προσκείμενοι σ αυτούς!

Και αυτό έχει πάρει την μορφή χιονοστιβάδας γιατί είναι ίσως η μοναδική περίπτωση ανά την Ελλάδα όπου σε έναν νομό δεν υπάρχει αντιπολίτευση και φυσικά ‘έλεγχος της εκάστοτε εξουσίας.

Ακόμα και η λεγόμενη τέταρτη εξουσία στην πλειοψηφία της είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία!

Κάναμε μια πρόταση να γίνουν οι μονοεδρικές διεδρικές για να υπάρχει έλεγχος και αντίλογος στους εκάστοτε εκλεγμένους στο Κοινοβούλιο και σ όλους τους χώρους διοίκησης αλλά κάποιοι προτιμούν την διαφορετικού τύπου δημοκρατία.

Την έχουν καταντήσει να είναι το πολίτευμα του μέτρου και της μετριότητας…

Γιατί δεν μιλά Κανείς σ αυτήν την πόλη; Όλοι βολεύονται;

Τι μπορείς όμως να κάνεις σ έναν λαό που έχει πάθει μιθριδατισμό και που κουβαλάει ακόμα κατάλοιπα του παρελθόντος ;

Τι μπορείς να κάνεις για να πείσεις τον ψηφοφόρο ότι η εκάστοτε εκλεγμένη εξουσία πριν εκλεγεί διακηρύττει ότι πρέπει να καταπολεμηθεί το ρουσφέτι αλλά όταν εκλέγεται το προωθεί περισσότερο;

Γνωρίζει κάποιος πόσοι προσλήφθηκαν στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Βουλή, στα υπουργικά γραφεία, στις Περιφέρειες στους δήμους και σε όποιες άλλες υπηρεσίες του δημοσίου;

Η Ελλάδα του βολέματος και του ρουσφετιού στο μεγαλείο της !

Φυσικά θα ισχυριστεί κάποιος ότι βρίσκουν δουλειά στην δύσκολη εποχή που ζούμε.

Ποιοι όμως είναι αυτοί και με ποια κριτήρια;

Μήπως οι εκλεκτοί οι κομματικοί φίλοι, μήπως όσοι έχουνε προσβάσεις σε κομματικούς αξιωματούχους;

Που είναι η αξιοκρατία και η διαφάνεια;

Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία προσλαμβάνονται; Γατί το χρήμα βγαίνει από τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών και πρέπει να γνωρίζουν πως το διαχειρίζεται η κάθε εξουσία.

Ας σεβαστούν, επομένως, υποτυπωδώς αυτήν την κατάχρηση πόσο μάλλον όταν η χώρα χτυπήθηκε από το περιβόητο brain drain!

Τι μπορείς όμως να κάνεις σ αυτήν την τόσο αρρωστημένη κατάσταση που δεν λέει να διορθωθεί;

Προτείνω ένα απλό πράγμα

Οι διορισμοί σε συγγενικά πρόσωπα που ασκούν οποιαδήποτε εξουσία να απαγορευθούν και ο αριθμός συνεργατών να μειωθεί δραστικά ώστε να αρχίσει να βρίσκει ο πολίτης την εμπιστοσύνη για ισονομία ισοπολιτεία και δημοκρατία.

Δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να αποδέχονται το κόστος του περιορισμού των προνομίων και όχι να βολεύονται οικογενειακώς;

Μήπως πρέπει να γράψουμε και τα ονοματάκια τους;

Το μεγάλο στοίχημα της σημερινής κυβέρνησης είναι να γυρίσει την πλάτη σε τέτοιου είδους φαινόμενα βολέματος και να δείξει δήγματα αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Τα Γρεβενά και κατ επέκταση η Περιφέρεια της Δυτ.Μακεδονίας θέλουν ανθρώπους που να αντέχουν τους ρόλους που τους δίνει με την ψήφο του ο … ’’σοφός λαός’’

Ο οποίος την επομένη να το μετανιώνει!

Αλλά ξανακάνει πάλι λάθος επιλογές.!

Ε. Τσακνάκης
Εκδότης-Δημοσιογράφος
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ