Το Σάββατο το απόγευμα έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού «Ανάπτυξης Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γιάννη Μητλιάγκα στο Κοβεντάρειο. Ο ίδιος ανέφερε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι τι είδους επιμελητήριο θα έχουμε το 2030 .

“Ηγούμαι μιας dream tem , μιας ομάδας που συνδυάζει εμπειρία , που έχει ιδέες , με όρεξη και προσφορά που διακρίνεται στον επαγγελματικό στίβο” όπως είπε χαρακτηρίζοντας ως διαμάντια τους συνεργάτες του . “Η ομάδα έχει τα εχέγγυα για να προχωρήσει το επιμελητήριο μέσα στις υψηλές απαιτήσεις. Δεν περισσεύει κανένας”. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους διατελέσαντες προέδρους Παναγιώτη Αποστολίδη , Χρήστο Σάββα και Κώστας Κυριακίδη αλλά και στο Γιώργο Σβώλη που του πρότεινε να συνεχίσει πολυσυλλεκτικά .

Μίλησε για μια πρόταση καθαρή , πρόταση ελπίδας και προοπτικών , την μόνη που βασίζεται σε πεπραγμένα και έχει κατεύθυνση. “Οι επιχειρηματίες είναι οξυδερκείς και μπορούν να να αντιληφθούν και την πλάνη και τους μηχανισμούς . Το παραλήρημα γνωστών μηχανισμών δεν θα ανακόψει τη βούληση των επιχειρήσεων της περιοχής . Η ομάδα που θα διοικήσει είναι εδώ” τόνισε.

Αναφέρθηκα και στα πεπραγμένα μεταξύ των οποίων :Εξυγίανση και επαναλειτουργία του εκθεσιακού κέντρου, επαναπροσέγγιση με με διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, χώρος στα σωματεία της περιοχής, προγράμματα στήριξη της γουνοποιίας, εξωστρέφεια στην πράξη, ηλεκτρονικό σύστημα εκθέσεων “Μέσα σε τρία χρόνια ωριμάσαμε ευρωπαϊκά και συγχρηματοδοτούμενα έργα 4 εκ ευρώ”.

Οι 5 πυλώνες του προγράμματος:

-Διεκδίκηση πολλαπλάσιων πόρων
-Επανασύσταση πρωτοβάθμιων σωματείων
-Αξιοποίησης νέων ανθρώπινων δυναμικών και ενθάρρυνση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
-Ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε κάθε επίπεδο
-Εκπαίδευση νέας γενιάς

Πρότεινε μεταφορικό ισοδύναμο για πολίτες και επιχειρήσεις , αλλά και την αναβάθμιση χώρων στη μορφή υλοποίησης ενός πρωτότυπου προγράμματος με τη συνεργασία της γειτονιάς.

Ιωάννα Παπαδημητρίου