Ο Γιάννης Κάρμαλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος για τον ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό συνδυασμό που συμμετέχει σε αντίθεση με τον χαρακτηριζόμενο ως ανεξάρτητο συνδυασμό Ανατροπή –Δημιουργία, τον οποίο ήρθε να στηρίξει ο πρωθυπουργός. Τέτοιου είδους στηρίξεις φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα ανέφερε. «Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να έρχεται κάθε 15 μέρες και να ζητά στήριξη στον επίλεκτό του κ. Καρυπίδη». Ο συνδυασμός Ελπίδα έχει τη στήριξη της κοινωνίας συμπλήρωσε .

Για το νέο Πανεπιστήμιο

«Η περιφέρεια έχασε μια πολύ σημαντική ευκαιρία. Το νομοσχέδιο ήταν η κατάργηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, η οποία προσέφερε πολλά στην περιοχής μας» τόνισε. Πολλοί φοιτητές του ΤΕΙ έμειναν στην περιοχή μας, εργάστηκαν και ανταπόδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις σπουδές τους. «Η περιφέρεια ως κυβερνητικός εκπρόσωπος συνηγόρησε στο να δημιουργούνται τμήματα δεξιά και αριστερά χωρίς εξασφαλισμένους προϋπολογισμούς και προσωπικό» τόνισε λέγοντας ότι το πιο κωμικό είναι ότι μέσα στην Μεγάλη βδομάδα με μια τροπολογία δημιουργήθηκε ένα τμήμα κινηματογράφου, δείγμα λαϊκισμού με ευθύνη της περιφερειακής αρχής.

Ευτυχώς δημιουργείται μια εικόνα ενός μεγάλου πανεπιστημίου συνέχισε όταν στην αρχή μιλούσαμε για ένα πιο μικρό πανεπιστήμιο, το οποίο θα ήταν θνησιγενές δίπλα στα άλλα τρία σε απόσταση 100 χμ. Μπορεί να το ξεπεράσαμε αυτό με καταλυτική τη θέση του πρύτανη ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιου Γκανάτσιου, αλλά το εγχείρημα θα προχωρήσει με πάρα πολλά προβλήματα πρόσθεσε.

Για τη ΔΕΗ

«Τα τεράστια προβλήματα που έχει η ΔΕΗ είναι προβλήματα της τελευταίας πενταετίας. Πριν πέντε χρόνια ήταν κερδοφόρα, τώρα είναι ελλειμματική. Όλο αυτό έχει ονοματεπώνυμο και ακούει στον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Λαφαζάνη, τον κ. Σταθάκη και τους τοπικούς», οι οποίοι μιλούν για δημόσια ενέργεια και νερά και σε λίγο μπορεί να δοθούν και αυτά. Θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της ΔΕΗ κατά την γνώμη του γιατί θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας άμεσες και έμμεσες. Λόγο έκανε και για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, η οποία δεν συζητείται καθόλου.

Να σταματήσει η αιμορραγία των νέων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο από την περιοχή μας είναι το πρόταγμα του συνδυασμού. Να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να φέρουν ξανά τη ζωή σε ερημωμένες περιοχές. Ο κ. Κάρμαλης δήλωσε ότι θέλει να προσφέρει σαν απλός στρατιώτης στην περιφέρεια για τα ίδια τα παιδιά που φεύγουν με ένα πτυχίο και οδηγούνται στην αεργία.

Ιωάννα Παπαδημητρίου