Οι τελευταίες εβδομάδες είναι πρωτόγνωρες για όλη την ανθρωπότητα, τη χώρα μας, την περιοχή μας, τα χωριά μας και τους συμπολίτες μας.

Ο Δήμος Βοΐου βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας, για αρνητικούς δυστυχώς λόγους.
Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Δεν υπάρχει χρόνος για μεμψιμοιρία και θεωρητικές αναλύσεις.

Συμπολίτες μας, κυρίως ηλικιωμένοι, βιώνουν κάτι πρωτόγνωρο τις τελευταίες ημέρες, με την επιβολή καθεστώς καραντίνας το οποίο αποφασίστηκε από την πολιτεία.
Δραγασιά και Δαμασκηνιά, Δαμασκηνιά και Δραγασιά, «στιγματίζονται» ως νέες «Σπιναλόγκες» από την υπερ- έκθεση και το ξαφνικό -υπερβολικό ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Με το τέλος της περιπέτειας οφείλουμε, ως υπεύθυνοι εκλεγμένοι θεσμικοί εκπρόσωποι αυτού του τόπου, να αποκαταστήσουμε το όνομα και τη φήμη των δύο πανέμορφων χωριών και των ανθρώπων του Βοΐου μας.
Τώρα προέχει η ασφάλειά τους. Η υγεία τους. Προέχει να καταλάβουν με κάθε τρόπο ότι βρισκόμαστε δίπλα τους, κάθε στιγμή.

Με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να εφαρμοστούν ειδικά μέτρα και να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες για τα δύο χωριά. Αλλά είπαμε, δεν προέχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Κάνουμε τώρα την ύστατη έκκληση ώστε να βρεθεί στο χωριό ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν αρκούν.
Οι άνθρωποί μας δε θέλουν κάποιον να μιλάνε στο τηλέφωνο.
Θέλουν να εξεταστούν από γιατρό.
Απαιτούν την αυτονόητη παροχή από ένα σύγχρονο κράτος.
Σεβόμαστε τα ιατρικά πρωτόκολλα, σεβαστείτε τους ηλικιωμένους των χωριών μας που νιώθουν άλλη μία φορά ξεχασμένοι και «στιγματισμένοι».

Ο συνδυασμός «Βόιο- Υπεύθυνα Μαζί», καλεί όλους τους συμπολίτες μας να τηρήσουν κατά γράμμα τις εντολές των ειδικών και της ελληνικής πολιτείας.
Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.
Είναι υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε τους ανθρώπους μας και τους εαυτούς μας.
Περήφανοι ως Βοϊώτες, περήφανοι για τα χωριά μας και τον τόπο που γεννηθήκαμε.
Το καλοκαίρι, Δαμασκηνιά και Δραγασιά να γίνουν το κέντρο του Βοΐου βάζοντας σε «καραντίνα» το φόβο, την καχυποψία και τον ίδιο τον ιό.