Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Απότομη μεταβολή παρουσίασε τη Δευτέρα ο καιρός σε όλη τη χώρα. Στη Δυτική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στην Κοζάνη από το πρωί της Δευτέρας επικρατούσε άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες, όπως και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το σκηνικό του καιρού προβλέπεται να παραμείνει βροχερό μέχρι την Τετάρτη. Σε κάθε περίπτωση η εποχή θυμίζει κάτι από φθινόπωρο, ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως οι αλλαγές του καιρού ήταν έντονες, μια και το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά και όλη την προηγούμενη εβδομάδα ο καιρός στην περιοχή ήταν πολύ καλός και οι θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης αναφέρθηκε σε αυτή τη μεταβολή του καιρού και στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε ισχύ, λέγοντας πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Χαρακτηριστικά τόνισε πως: “Βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία , σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας , ενώ θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι από το πρωί της Τρίτης. Μετά από τον πολύ καλό καιρό των προηγούμενων ημερών, θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες”.

Για τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία , φαίνεται ότι θα υπάρξει μεταβολή του καιρού στη Δυτική Μακεδονία και ο καιρός θα μείνει άστατος , με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η ένταση των φαινομένων θα μειωθεί προς το βράδυ , καθώς θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Το πρωί της Τρίτης η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 6 βαθμούς Κελσίου , ενώ για σήμερα Δευτέρα η μέγιστη θερμοκρασία θα μείνει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Δεν αναμένονται ακραία φαινόμενα την εβδομάδα , ενώ ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι το πρωί της Τρίτης με βροχές και καταιγίδες .

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες ημέρες, σταδιακά θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι και το απόγευμα της Τρίτης η θερμοκρασία θα μειώσει πτώση. Την Τρίτη και την Τετάρτη, μάλιστα, η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ η ελάχιστη θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Εξασθένιση των βόρειων ανέμων αναμένεται από το πρωί της Πέμπτης, φτάνοντας το πρωί της πέμπτης τους 18 βαθμούς και την Παρασκευή κοντά στους 20 με τους 22 βαθμούς Κεσλίου.

Σε κάθε περίπτωση οι βροχές που θα πέσουν θα είναι λίγες, δεν αναμένεται κάτι ακραίο και η θερμοκρασία θα επανέλθει σε καλά επίπεδα. Σε ό,τι αφορά την 28η Οκτωβρίου, δεν αναμένονται ακραία φαινόμενα, ενώ από Κυριακή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει και πάλι πτώση με ενίσχυση των βορειάδων. Ο ίδιος ευχήθηκε να πέσουν και περισσότερες βροχές στην περιοχή, μιας και βρισκόμαστε στο φθινόπωρο και τα νερά είναι απαραίτητα για τη γη.


Β.Σ.