“Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΨΟΓΑ”

Συνεχίζει να εξαπολύει βέλη κατά της περιφέρειας για το έργο στον “Μπιτζινίσιο” και την οδική  διασύνδεση  του Βελβεντού με το Καταφύγι, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ράδιολόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα μιλάει για έργο που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις πρώτες βροχές, λέγοντας ότι οι χειρισμοί στο θέμα ήταν λάθος, εξ αρχής.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος  Αθανάσιος Κοσματόπουλος τόνισε: ” Σκοπίμως έχει διαρρεύσει ότι ο δήμαρχος δεν θέλει να γίνει ο δρόμος που συνδέει το Καταφύγι με το Βελβεντό και το Καταφύγι. Εγώ για αυτή την ιστορία έδωσα και προσωπικά χρήματα και έχω δουλέψει πολύ. Από τη στιγμή που εκλέχθηκα δήμαρχος, επειδή ήξερα τι γινόταν στο σημείο , φρόντισα και έφερα στην περιοχή 5 κορυφαίους μηχανικούς στο κομμάτι της οδοποιίας. Όλοι συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να πειραχθεί το βουνό, γιατί είναι σαθρή η φύση του και η μοναδική λύση είναι το σκέπαστρο. Ο δρόμος θα μπορούσε να γίνει μονής κυκλοφορίας. Εφαρμόστηκε άλλη μελέτη, έκοψαν δέντρα, έκαναν παρεμβάσεις στο βουνό , έβαλαν δίχτυ που με την πρώτη βροχή έφυγαν όλα. Τσιμένταραν όλο το βουνό και τώρα είναι όλα έτοιμα να καταρρεύσουν. Αν τα δει ένας στοιχειωδώς σχετικός θα γελάσει. Η τραγική πλευρά του θέματος, είναι το βουνό σε μήκος ίσως και 500 μ. είναι αχρηστεμένο. Η πρόσβαση στο Καταφύγι είναι εντελώς αποκομμένη. Οι άνθρωποι θέλουν να δείξουν ότι κάτι κάνουν. Κάλεσαν και τον μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη να εγκαινιάσει τον δρόμο, αλλά μόλις είδε με τι είχε να κάνει έφυγε άρον – άρον. Ο μητροπολίτης Κοζάνης ήταν επίσης, κατηγορηματικός .  Τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα…”.

Ερωτηθείς περαιτέρω για το θέμα και τι θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, ο ίδιος απάντησε πως: “Εγώ δεν είμαι συνταξιούχος , αργόσχολος. Ήρθα να δώσω ζωή στον παρατημένο δήμο. Έχει απεριόριστες ευκαιρίες και μια από αυτές είναι το Καταφύγι. Γέννησε τον Ζορμπά και θα μπορούσαμε να φέρουμε εκατομμύρια τουρίστες. Ο σύντομος δρόμος , 10 λ. διαδρομή Βελβεντό – Καταφύγι, με εύκολη πρόσβαση, μου έβαλαν εμπόδια να μην γίνει. Τώρα που βλέπουν ότι ναυαγεί το καράβι, θέλουν να φτιάξουν τον σύντομο δρόμο. Έρχονται κλιμάκια από το Μετσόβειο και ομάδα επιστημόνων και λένε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο δρόμος”.

Επίσης, σημειώνει ότι στο έργο κατασκευής του δρόμου η άσφαλτος στρώθηκε πάνω στα μπάζα και με την πρώτη βροχή θα καταρρεύσει. ” Η τροχαία προς τιμήν της έβαλε απαγορευτικό διέλευσης. Η κατάσταση είναι ολοφάνερη. Το θέμα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έρθει εκ νέου προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Στον δρόμο με τις πρώτες βροχές θα έχουμε δράματα”. Εξέφρασε , επίσης, την απορία γιατί δεν ακούστηκαν για το θέμα οι οικολογικές οργανώσεις. Εγώ δεν μπορώ να αφήσω τους δημότες να κινδυνεύσουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το πολεμικό κλίμα στον συνδυασμό του

Ερωτηθείς για το “πολεμικό” κλίμα στον συνδυασμό του, ο κ. Κοσματόπουλος απάντησε πως: “Από την μεριά μου δεν υπήρξε ποτέ, πολεμική διάθεση. Ο δήμος τώρα με ελάχιστα άτομα λειτουργεί άψογα. Ενώ , λίγο αργότερα είπε πως: “Διορθώνουμε τις ζημιές που έγιναν πριν, φέρνουμε επενδύσεις στον δήμο, που όλοι προσπαθούν να δυσκολέψουν. Η αντιπολίτευση και οι αντάρτες καταψηφίζουν πράγματα για το καλό του δήμου”.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είναι πυρετώδεις η προετοιμασία για το πανηγύρι των Σερβίων που αρχίζει στις 28 του μήνα.. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες εξοπλίζονται, η ζήτηση είναι όπως τόνισε μεγάλη και αν ο καιρός είναι καλός θα είναι από τα πιο επιτυχημένα πανηγύρια.

Β.Σ.