Η κα Σοφία Αυγητίδου είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και σύζυγος του Γιώργου Αγγελόπουλου, πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί είδηση, ούτε είναι μεμπτό. Άλλωστε ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης είχε φροντίσει για τη δημοσιοποίηση του θέματος με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο. Σφοδρή επιθυμία της ίδιας είναι η μετακίνησή της στο Αριστοτέλειο βάλλοντας τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τη μη έγκριση οποιασδήποτε μετακίνησης καθηγητή σε άλλα πανεπιστήμια, αφού χάνονται πιστώσεις από το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η καθηγήτρια αυτή είναι η πρώτη που ζήτησε μετακίνηση μετά τη διάταξη Γαβρόγλου για μετακινήσεις μελών ΔΕΠ σε άλλα πανεπιστήμια, η οποία προκάλεσε σάλο.

Αυτή η διάταξη χαρακτηρίστηκε φωτογραφική από το βουλευτή Φλώρινας κ. Αντωνιάδη και τώρα έρχεται πάλι στο προσκήνιο με έναν διαφορετικό τρόπο. Η κα Σοφία Αυγητίδου επέλεξε δικά της Μ.Μ.Ε. για δημοσίευση δικού της άρθρου με τίτλο: «Το εγχείρημα ενός μεγάλου και ενιαίου πανεπιστημίου στη Δυτική Μακεδονία υπήρξε για μήνες αντικείμενο αντιπαράθεσης τόσο στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο όσο και εντός της ίδιας της ακαδημαϊκής κοινότητας.»

Σε αυτό μιλά για επιλεκτικές πολιτικές της πρυτανείας, ανάγκη για χρηστή διοίκηση, ισονομία και κυρίως για διαφορετική αντιμετώπιση καθηγητών σε θέματα μετακινήσεων διχάζοντας την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τους πολίτες. Ξεχνά φυσικά να επισημάνει την απόφαση της πρυτανείας να μην επιτρέψει τη μεταφορά πίστωσης σε άλλο ίδρυμα της χώρας στην περίπτωση μετακίνησης υπηρετούντων μελών Δ.Ε.Π. μόνο αν τα ιδρύματα υποδοχής εγκρίνουν τη διάθεση της απαραίτητης πίστωσης.

Συγχέει μάλιστα τη μετακίνηση άλλης καθηγήτριας, η οποία μεταφέρθηκε από ένα τμήμα του πανεπιστημίου σε άλλο τμήμα του ίδιου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για να θολώσει την κατάσταση. Με τη διαφορά ότι αυτή είναι μια εσωτερική μετακίνηση και δεν έχει να κάνει με χρώματα και κόμματα, είναι απολύτως νόμιμη και ανθρώπινη… Θυμίζουμε τις παρεμβολές του κ. Αγγελόπουλου, του συζύγου της στη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την πρότασή του να υπάρχει ελεγχόμενη διοικούσα οδηγώντας στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου, κάτι που δεν πέρασε.

Κατά τα άλλα η κα Αυγητίδου, η οποία επιθυμεί να φύγει από τους κόλπους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κόπτεται για την χρηστή και ορθή διοίκησή του. Με την πρυτανεία να διασφαλίζει τη συνέχεια του Πανεπιστημίου και τις μετρημένες στα δάχτυλα πιστώσεις του και αυτό να γίνεται προϊόν κατηγορίας, επειδή δεν εξυπηρετείται η ίδια και όχι μόνο…

Το άρθρο της κας Αυγητίδου

H ανακοίνωση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη

Η απόφαση της συγκλήτου

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Περί ανέμων και υδάτων η συζήτηση για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου –ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας – Γ.Αγγελόπουλος :«Δεν είναι βιώσιμο το ίδρυμα»

Σύσταση διοικούσας επιτροπής για τη συνένωση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας – Ως το Δεκέμβριο το ΦΕΚ του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας