ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΒΕ ΣΤΑ ΚΟΙΛΑ

Οι καλλιτέχνες Βαγγέλης Τζημόπουλος και Κωνσταντίνα Τεντόγλου  θα συμμετέχουν μουσικά στην γαστρονομική εκδήλωση της Τρίτης που θα γίνει στην ταβέρνα του εκθεσιακού κέντρου στα Κοίλα Κοζάνης, στο πλαίσιο της 33ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης στα Κοίλα Κοζάνης. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 στο εκθεσιακό και η μουσική αυτή συνοδεία θα συνοδεύσει ιδανικά την γαστρονομική εκδήλωση των αδελφών Ναουμίδη με θέμα την πιπεριά.

Ο Βαγγέλης Τζημόπουλος μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα και την εκδήλωση, ενώ παράλληλα ξετύλιξε τις αναμνήσεις του γύρω από το αμπέλι που διατηρεί η οικογένειά του. Αναμνήσεις όμορφες των παιδικών του χρόνων, αλλά και από διηγήσεις των μεγαλυτέρων. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα τοπικά μας προϊόντα, που είναι όπως τόνισε αδικημένα. “Αποδεικνύεται ότι ο θεός σε αυτό τον τόπο έδωσε έναν ορυκτό πλούτο και τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Κορυφαίο κρόκο, τοπικά κρασιά, ελαιόλαδο και μια σειρά από παραδοσιακές συνταγές που μας έρχονται από το μακρινό παρελθόν για να μας θυμίσουν ότι αυτή η περιοχή έχει ένα δικό της χρώμα, άρωμα που μπορούμε να τα εξαγάγουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

φωτογραφία του χώρου της ταβέρνας, από την εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου

Με στόχο την έμφαση στα παραδοσιακά προϊόντα πραγματοποιούνται και οι γαστρονομικές εκδηλώσεις στα Κοίλα στο πλαίσιο της έκθεσης , ενώ οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται μουσικά. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα Τεντόγλου “θα ακούσουμε μουσικά ένα πρόγραμμα που έχει σχέση με κρασί, χρώματα, αρώματα, ένα ντουέτο με τραγούδια της παρέας και της ταβέρνας”, σε ένα υπέροχο σκηνικό.

οι παλαιότερες γενιές μεγάλωσαν πηγαίνοντας πολλές φορές την εβδομάδα σε ένα κουτουκάκι, μια ταβέρνα, ώστε να απολαύσουν το κρασάκι τους. Οι νεώτερες γενιές, ωστόσο, δν το κάνουν τόσο, πάντως αυτή η συνήθεια τείνει να επανα- καθιερωθεί, σύμφωνα με τον κ. Τζημόπουλο. Ο χώρος στην έκθεση θυμίζει μια ταβέρνα και ο κόσμος μένει να το δει από κοντά.

Το  μουσικό ντουέτο Βαγγέλης Τζημόπουλος και Κωνσταντίνα Τεντόγλου παρουσίασε στο στούντιο του ράδιοΛόγος δύο από τα κομμάτια που θα παρουσιαστούν στα Κοίλα την Τετάρτη , ενώ όσοι πιστοί προσέλθετε ώστε να τους απολαύσετε από κοντά!

Β.Σ.