Όταν η ελευθεροτυπία δεν μπορεί να φιμωθεί με κανένα μέσο, έρχεται η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Η Kiefer TEK Ε.Π.Ε. και ο Χρήστος Πετρόχειλος αποφάσισαν να μας κλείσουν το στόμα με ασφαλιστικά και προσωρινή διαταγή μέχρι την έκδοση απόφασης του δικαστηρίου επί της αγωγής τους.

Μάλιστα το δικόγραφο έφτασε μόλις χθες στα χέρια μας και η συζήτηση ορίστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τη Δευτέρα και ώρας 10:30! Θεμιτό για κάθε πολίτη να καταφύγει στη δικαιοσύνη, αδιανόητο να χρησιμοποιείται ο τόπος κατοικίας και έδρας των αιτούντων για την εκδίκαση της σχετικής διαφοράς στην Αθήνα. Φυσικά η κίνηση αυτή της εταιρείας αποδεικνύει ακριβώς την πρόθεσή της, να μην υπάρχει χρόνος προετοιμασίας. Ανάλογα είχε κινηθεί και στην συνέντευξη τύπου σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. πλην του Πρωινού Λόγου και του prlogos, όπου δεν μας είχε καλέσει καν …

Στην πολυσέλιδη αίτησή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «με αναλήθειες και υπόνοιες δημιουργείται η εντύπωση ότι πίσω από την επιλογή του ΜΑΝΑ ΝΕΡΟΥ έχουν ακολουθηθεί αθέμιτες, παράτυπες και σκανδαλώδεις διαδικασίες, που ζημιώνουν την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον».

Παραθέτει κάποια κείμενα αναφέροντας ότι: «πλήττεται η εμπορική πίστη, η επαγγελματική υπόληψη και το εμπορικό μέλλον της εταιρίας και η προσωπικότητα, η τιμή και η υπόληψη του κ. Πετρόχειλου»

Για το Συντονιστή

Και συνεχίζει: «Τα κείμενα διαπνέονται από έντονη υπόνοια ότι έχουμε -δήθεν- διαπλεκόμενα συμφέροντα με αυτά του Συντονιστή, αποδεικνύεται ότι ο κ. Χρήστος Πετρόχειλος διετέλεσε, για κάποιο χρονικό διάστημα νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών που συνέστησαν οι κόρες του (Χαρίκλεια, Ευθυμία και Ιωάννα; -εκ των οποίων η Χαρίκλεια Μιχελάκη εργάζεται για την Kiefer ως υπάλληλος από το 2017) καθώς και η εξαδέλφη τους  (Ευθυμία Μιχελάκη). Το αληθές είναι πως ο Χρήστος Πετρόχειλος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση εταιρειών τρίτων λόγω της εμπειρίας του στον τομέα των Α.Π.Ε.»

Για το Μάνα Νερού

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης χορηγείται επί τη βάσει ΘΕΤΙΚΩΝ ΓΝΟΜΟΔΟΤΗΣΕΣΩΝ ΑΠΟ ΣΩΡΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» τις οποίες και αναφέρει τονίζοντας ότι «Εισηγείται σχετικά και ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου!!!!!»

Αναφέρεται σε δημοσίευμα του prlogos της 16ης 02.2021 όπου αναφέρθηκε ότι η αδειοδοτική διαδικασία προχώρησε: Και χωρίς φυσικά τα αιτήματα να φτάσουν στο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων ούτε καν να ερωτηθεί η τοπική κοινότητα.., «τη στιγμή που, εκ του νόμου, οι εν λόγω φορείς ουδόλως εμπλέκονται σε αυτή και ούτε προβλέπεται από το νόμο να εκφέρουν γνώμη !»

«Γίνεται καταφανές πως δεν πρόκειται για μια περιοχή φιλέτο αφού βρίσκεται πλησίον τεράστιου λιγνιτωρυχείου το δε έδαφος είναι επικιλινές και βραχώδες αλλά για μια περιοχή που έχει, κυρίως, έτοιμο δίκτυο διανομής ενάργειας».

Για το μικρό υδροηλεκτρικό στο  Ρέμα Γιότσα

Αναφέρει η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων: «Η εγκατάσταση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής και η θέση της υδροληψίας στο Ρέμα Γιότσα ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ενώ εντός έχουν χωροθετηθεί  καταλαμβάνοντας ελάχιστη έκταση μόνο τα συνοδά έργα αυτού, ήτοι η οδός διέλευσης προς το σταθμό και τίποτα άλλο απολύτως».

Για τις άνω λοιπόν ποινικώς κολάσιμες και συκοφαντικές πράξεις, όπως μας χαρακτηρίζουν επειδή είμαστε “υπαίτιοι για τη μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Kiefer με σταθερά επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά συντρέχει επείγουσα περίπτωση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων”…

Τα ερωτηματικά που γεννιούνται μετά από την επιλογή της εταιρείας είναι πολλά, αλλά δεν θα σιωπήσουμε. Θα συνεχίσουμε το έργο μας ενημερώνοντας τον κόσμο για τις όποιες εξελίξεις χωρίς να συμμαχήσουμε με τους πράσινους επενδυτές. Εν κατακλείδι η ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Χρήστος Πετρόχειλος: Αν σταματήσει το έργο θα ζητήσουμε διαφυγόντα κέρδη – Δεν έχουμε την πρόθεση να ζητήσουμε εκβιαστικά κάτι