Χιονίζει από το πρωί στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Εντωμεταξύ χιονίζει και στην πόλη της Κοζάνης από τα ξημερώματα, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους.

Εντωμεταξύ, από το πρωί χιονίζει στα ορεινά και ημιορεινά της περιφέρειας, ενώ προληπτικά κυρίως χρειάζονται αλυσίδες στα ορεινά της Φλώρινας και της Καστοριάς (στα γνωστά σημεία Βίτσι και Βίγλα).

Όπως τονίζει στον “Π.Λ.” ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πρόδρομος Ασλανίδης, η χιονόπτωση δεν ξεπερνάει σε κάθε περίπτωση τα 5 εκατοστά.

Επίσης, μιλώντας στον “Π.Λ.” ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς τόνισε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σε όλο το Νομό Κοζάνης, ενώ από πολύ νωρίς βγήκαν στους δρόμους όλα τα μηχανήματα και ο στόχος της ΠΕ Κοζάνης αλλά και της έδρας προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Όλα τα ορεινά σημεία του Νομού (όπως το Λιβαδερό, η Βλάστη , προς Σαραντάπορο κ.α.), δεν αντιμετώπισαν προβλήματα , ενώ το μόνο πρόβλημα δημιουργήθηκε στον “αυχένα” της Ποντοκώμης, νωρίς το πρωί.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το μεσημέρι και μετά.

Β.Σ.

η φωτογραφία εξωφύλλου συρραφή είναι από χρήστες του facebook

 

Ώρα 14:20: Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία