Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Τμήματος Β2 και στην υπεύθυνη ομάδα των εκπαιδευτικών του Σχολείου αποτελούμενη από τον διευθυντή Αντώνιος Γάτας  και τις εκπαιδευτικούς Ειρήνη Αλωπούδη και Καλλιόπη Καρατζά- Καλλιόπη Σαουλίδου για την βράβευση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου”!
που διοργάνωσε το Σωματείο Ορίζοντες για το σχολικό έτος 2021-2022, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και τον Σύλλογο Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν δεκάδες μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από Θεσσαλονίκη, Θάσο, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Αθήνα, οι οποίοι παρουσίασαν τα λευκώματα που δημιούργησαν για τους τόπους τους και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, διηγούμενοι τις δικές τους ιστορίες. Εκπαιδευτικοί και μαθητές εργάστηκαν εκτός σχολικού ωραρίου, με κέφι και μεράκι αναζητώντας στους χορούς των τόπων τους τις ιστορίες τους, που στη συνέχεια κατέγραψαν σε λευκώματα. Οι μαθητές βρήκαν τις ρίζες τους, κατέγραψαν τις ιστορίες των τόπων τους, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα και πώς οι χοροί πέρασαν στο σήμερα.

Το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετείχε στον διαγωνισμό, αποσπώντας το τρίτο βραβείο, με τους μαθητές του τμήματος Β2 και με υπεύθυνους καθηγητές/τριες την Ειρήνη Αλωπούδη, την Καλλιόπη Σαουλίδου-Καρατζά και τον διευθυντή του σχολείου Αντώνη Γάτα.

Το λεύκωμα που δημιουργήθηκε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, μπορείτε να το ξεφυλλίσετε εδώ:

FlipbooK: https://flipbookpdf.net/…/64f3158de19b36d383f054b692a72…

Πηγή: fb:  Κλικ Πρώτο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας