Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης χαιρετίζει την αγωνιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που με αποφασιστικότητα και δυναμικότητα αντιστάθηκαν στη νοθεία και τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και εμπόδισαν την διεξαγωγή μιας στημένης διαδικασίας, από τις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΑΚΕ. Για ακόμα μια φορά, οι παρατάξεις που στόχο έχουν να κρατάν το κίνημα με σκυμμένο το κεφάλι, προσπάθησαν να εκφυλίσουν τη διεξαγωγή του επαναληπτικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης και με συνοπτικές διαδικασίες και ύφος «αποφασίζουμε και διατάζουμε» αρνήθηκαν να συζητηθεί η ένσταση που κατέθεσε η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σε σχέση με τους νόθους αντιπροσώπους και τα σωματεία μαϊμού.

Αυτό τον βρώμικο μηχανισμό παραγωγής αντιπροσώπων, που τον τελευταίο χρόνο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αυτό το όργιο νοθείας που διαπράττεται από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και έχει και την εξόφθαλμη στήριξη της δήθεν «ανεξάρτητης» αστικής δικαιοσύνης, οι εργαζόμενοι δεν τον ανέχονται!

Σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης εντείνεται, καταστρατηγείται το ισχυρότερο όπλο των εργαζομένων, το δικαίωμα στην απεργία, ξεπουλιούνται οι μονάδες της ΔΕΗ, ο κλάδος του εμπορίου θυμίζει αρένα, με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια, κατάργηση της Κυριακής – αργίας κ.α, οι ξεπουλημένες παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΑΚΕ όχι απλώς δεν βγάζουν τσιμουδιά, αλλά βάζουν πλάτη ώστε να διαμορφωθούν με κάθε μέσο οι συσχετισμοί που θα διευκολύνουν το πέρασμα των αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Η απάντηση του εργαζόμενου λαού της Κοζάνης πρέπει να είναι μια :

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον κλάδο του εμπορίου, στον επισιτισμό – εστίαση, αλλά και σε κάθε κλάδο, τους ανέργους, τις νέες γυναίκες και μητέρες, τη σπουδάζουσα νεολαία, που αποτελεί τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να δώσουν τη μάχη μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Το ταξικό μας καθήκον μας επιβάλλει να συνεχίσουμε ακούραστα, αγόγγυστα με νέο σχέδιο οργάνωσης της πάλης. Με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, ζωντάνια να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας, να μπουν στη μάχη και άλλες δυνάμεις, για πάρουμε πίσω όλα αυτά που χάσαμε τα χρόνια της κρίσης, να παλέψουμε για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα, να αντικρούσουμε την προσπάθεια κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.

Να μην ανεχτούμε άλλο την κοροϊδία και τη νοθεία, να βγάλουμε από το σβέρκο μας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που είναι το μακρύ χέρι της αστικής εξουσίας που τσακίζει τη ζωή μας.