Την Τετάρτη 12 Μαΐου συζητήθηκε η υπόθεση της Χρυσούλας Βλάχου στον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα το αίτημα αναίρεσης του του πρώην συζύγου της μετά την απόφαση του εφετείου. Στις 16 Ιουλίου2019 το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ομόφωνα την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να αναγνωρίζει ελαφρυντικά.

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ζήτησε στον Άρειο Πάγο η πλευρά του κατηγορουμένου με την αντιεισαγγελέα της έδρας να προτείνει να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του. Πρωτοβάθμια είχε αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, στο Εφετείο όμως ο εισαγγελέας μίλησε για κατ’ επίφαση έννομη ζωή του κατηγορουμένου , ο οποίος ούτε καλή συμπεριφορά είχε για μεγάλο διάστημα ούτε αυτόβουλα ηθική μεταστροφή του δράστη υπήρχε. Να όμως που ο Νόμος Παρασκευόπουλου που σπάει τα ισόβια έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Αναμένοντας την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για την αναγνώριση ή όχι ελαφρυντικών ..

Ιστορικό

Η Χρυσούλα Βλάχου απεβίωσε στις 23 Αυγούστου 2010. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας είχε καταδικάσει ως ένοχο το σύζυγό της στις 16 Ιανουαρίου 2017 μετά την άσκηση ποινικής δίωξης το 2013, τρία χρόνια μετά το θάνατό της. Η αρχική αιτία του θανάτου της από πτώση εξεταζόταν από τότε ως μια στυγερή πράξη δολοφονίας με κατηγορούμενο τον πρώην σύζυγό της.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ισόβια για ανθρωποκτονία χωρίς ελαφρυντικά στο συζυγοκτόνο της Χρυσούλας Βλάχου – Η μεταγωγή του στις φυλακές

Την ενοχή του συζύγου της Χρυσούλας Βλάχου πρότεινε ο εισαγγελέας –«Θέλουμε δικαιοσύνη ισόβια στο φονιά της αδελφής μας» το πανό των συγγενών

Την ενοχή του συζύγου της Χρυσούλας Βλάχου πρότεινε ο εισαγγελέας –«Θέλουμε δικαιοσύνη ισόβια στο φονιά της αδελφής μας» το πανό των συγγενών

Υπόθεση Χρυσούλας Βλάχου στην Κοζάνη: Τι κατέθεσαν τα αδέλφια της άτυχης γυναίκας