Ένοχοι κηρύχθηκαν κατά πλειοψηφία στο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο,  δυο ιερείς οι π. Τίτος και Αχίλλειος και αθώος ο  π. Τιμόθεος. Μετά από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία τα δικαστήρια της Κοζάνης αποφάσισαν την ενοχή  των δυο ιερέων που προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου με διανοητική στέρηση. Δικάστηκαν με 3 έτη φυλάκισης ο καθένας με αναστολή.

“Εκδικάστηκε ένα έγκλημα που αφορούσε στην προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του ανθρώπου που στον χρόνο τέλεσης των πράξεων το άτομο ήταν ανίκανο να αντισταθεί στην προσβολή που δέχτηκε. Τα εγκλήματα που αφορούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κινούνται ως μια ιδιαίτερη κοινωνική πραγματικότητα στα όρια της ανοχής και συγκάλυψης. Σήμερα επιβεβαιώθηκε στο πρόσωπο των δύο η ταυτότητα τους ως δράστες των αξιόποινων πράξεων. Ενισχύθηκε  η μειοψηφούσα άποψη του δικαστηρίου της Καστοριάς να προτείνει την ενοχή τους. Αποδόθηκε δικαιοσύνη,” είπε ο κ. Χρήστος Σαββίδης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Τι αναφέρουν οι τρεις ιερείς: Οι κατηγορίες είναι ψεύτικες, ιερατικοί κύκλοι της Κοζάνης κρύβονται από πίσω

Συνεχίζεται η δίκη των τριών ιερέων στα δικαστήρια της Κοζανης που κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις σε ανήλικο με προβλήματα