Συνεχίστηκε την Παρασκευή  από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των τριών ιερέων π.Αχίλλειου,π.Τίτου και π.Τιμόθεου,οι οποίοι κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις σε ανήλικο ,ο οποίος είχε διανοητική στέρηση. Ο π.Τίτος ήταν προϊστάμενος στη Μονή Αγίου Νικάνορα, ενώ ο π.Αχίλλειος ιερουργούσε σε 6-7 χωριά της περιοχής της Ελίμειας.

Η σύζυγος ενός των κατηγορουμένων αρνήθηκε την ύπαρξη γυμνών φωτογραφιών του άντρα της, ενώ τόνισε ότι δυο φορές μόνο είχε δει τον ανήλικο τότε που ήθελε να γίνει μοναχός. Μάρτυρας ,φίλος του π. Αχίλλειου ανέφερε ότι έχαιρε εκτιμήσεως ,ενώ άλλος από το Σπάρτο είπε ότι ήταν από τους καλύτερους ιερείς.Ά λλος μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι ο π.Αχίλλειος ήταν μοναχός -ιερέας ,δεν έβγαινε έξω σε ταβέρνες. Τον συμβούλεψε να κρατήσει αποστάσεις από τον π.Τίτο όταν είχε ακουστεί ότι κυκλοφορούσαν φωτογραφίες. Νεωκόροι της Αγίας Παρασκευής Κοζάνης όπου ιερουργούσε ο π.Τίτος δήλωσαν ότι δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή .Μάλιστα έγινε σαφές ότι το δωμάτιο στην Αγία Παρασκευή Κοζάνης με το τζάμι ήταν πολυσύχναστο. Αναφέρθηκε επίσης ότι πήγαινε στο ΤΕΙ δυο φορές την βδομάδα ,αλλά και ότι η Μητρόπολη στα Φάρσαλα τον μετέφερε σε άλλη εκκλησία.

Η κόρη ενός των κατηγορουμένων μίλησε για τη στοργική σχέση με τον πατέρα της και τη δεμένη οικογένεια, ενώ θεία άλλου είπε ότι σεβόταν τα θεία και αγαπούσε την εκκλησία. Άλλη μάρτυρας ανέφερε ότι είδε τον ανήλικο στη Μονή της Ζάμπουρδας.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί και η υπόθεση αναβιώνει και πάλι.

Ενδιαφέρουσα ήταν η κατάθεση της αδελφής του κατήγορου από την Αγία Παρασκευή που μίλησε για το σοκ που υπέστη όταν το 2008 διάβασε τα ερωτικά μηνύματα στο κινητό του αδερφού της που υπηρετούσε τότε στο στρατό. Πήγε στον πρωτοσύγκελου και εκείνος είπε ότι θα αναλάβει εκείνος. Πήγαινε στα Φάρσαλα συχνά ο αδελφός της, όπως ανέφερε και ένας εκ των κατηγορούμενων μπαινόβγαινε στο σπίτι τους. “Δεν μπορούσε να αντιληφθεί το σωστό και λάθος”ε ίπε χαρακτηριστικά για τον αδελφό της που ήταν ιδιαίτερος και είχε προβλήματα ψυχολογικής φύσεως και μειωμένη αντίληψη. Η μάνα της είχε εμπιστοσύνη στον ιερέα πρόσθεσε ,ενώ η οικογένειά της ήταν προβληματική. Στη Ζάμπουρδα πήγαινε ο αδερφός της με δυο μοναχούς.

Ιωάννα Παπαδημητρίου