Η αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ακύρωσε τις αποφάσεις της προεκλογικής αντικατάστασης των αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του siera fm, μετά από σχετική ένσταση που κατέθεσαν οι αντιδήμαρχοι Ζιάρα Φωτεινή και Γιώργος Τσαρτσαμπαλίδης, δικαιώνονται για τους εξής λόγους:

α. Η συγκεκριμένη απόφαση του Δημάρχου είναι ελλιπώς αιτιολογημένη και μάλιστα απουσιάζει το «ειδικά» αιτιολογημένη, το οποίο απαιτεί αναφορά σε συγκεκριμένες παραλήψεις, παρατυπίες, παραβάσεις κ.τ.λ. του Αντιδημάρχου και συνεπώς στερείται νομίμου και ουσιαστικής βάσεως, όπως επίσης στερείται νομίμου και επαρκούς ειδικής αιτιολογίας.

Συνακόλουθα, ο λόγος στην απόφαση του Δημάρχου είναι γενικόλογος και ατεκμηρίωτος.

β. Δεν μνημονεύονται στην απόφαση συγκεκριμένα πραγματικά δεδομένα και στοιχεία, τα οποία να τεκμηριώνουν την επιβαλλόμενη ανάκληση για λόγους χρηστής διοίκησης. Ο μοναδικός λόγος ανάκλησης του διορισμού του ως αντιδημάρχου που αναφέρεται στην απόφαση είναι «λόγω δυσαρμονίας συνεργασίας», δηλαδή είναι αντιφατικός, στερείται επαρκούς και ειδικής αιτιολογίας και συγκεκριμένα δεν αιτιολογείται η έλλειψη στο πρόσωπό του της άσκησης καθηκόντων, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής διοίκησης.

Πάντως ο δήμαρχος διατηρεί το δικαίωμα να καταθέσει ένσταση επί της απόφασης μέσα σε ένα μήνα. Να θυμίσουμε πλέον ότι αν κριθεί οριστικά άκυρη η απόφαση, θα πρέπει οι αντιδήμαρχοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να λάβουν κανονικά το μισθό τους, ενώ τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει με τις αποφάσεις που έλαβαν οι αντικαταστάτες και αν αυτές θα είναι νόμιμες ή πρέπει να ξαναληφθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΖΙΑΡΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΣΑΡΤΣΑΜΠΑΛΙΔΗΣ-ΑΠΟΦΑΣΗ

Πηγή : sierafm.gr