Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το αν «η πανδημία επέφερε περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας» απάντησε μεταξύ άλλων:

Έτσι, λοιπόν, περιοχές στη Δυτική Αττική, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κτλ., όπου κατά την περίοδο των εορτών θυμίζω ήταν σε σκληρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν καμία πώληση οι λιανικές επιχειρήσεις με καμία μέθοδο λόγω των εκτάκτων και πολύ αυστηρών τότε μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ή η περιοχή της Κοζάνης στη Δυτική Μακεδονία θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση, όχι επιστρεπτέα, όχι δάνειο, επιχορήγηση 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ κάθε εργαζόμενος.

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι εν μέσω πανδημίας προβλήματα τεράστια δεν έχει μόνο η Δυτική Αθήνα. Τεράστια προβλήματα έχει όλη η Ελλάδα. Και δεν μπορεί μία κυβέρνηση που είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων εν μέσω αυτής της κρίσεως να πει ότι κάνω κάτι ειδικό για μία περιοχή αδιαφορώντας για όλες τις άλλες.

Και φυσικά οι πόροι οι οποίοι διαθέτουμε δεν είναι και ανεξάντλητοι. Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, παραδείγματος χάριν, εκπονούμε, όπως ξέρετε, για τη Δυτική Μακεδονία. Εκεί όμως, και το είχαμε ξεκινήσει πριν από την πανδημία, εκεί το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο χτίζεται γιατί υπάρχει απολιγνιτοποίηση η οποία αλλάζει άρδην την δομή της οικονομίας αυτής της περιοχής. Τώρα δεν έχουμε κάτι που αλλάζει άρδην την οικονομία της Δυτικής Αθήνας σε σχέση με πριν.