Σε νέες καταγγελίες για άγρια προεκλογικά ρουσφέτια που πραγματοποιούνται στο ΕΣΥ προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δίνοντας στη δημοσιότητα και τα σχετικά έγγραφα.

Όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ την ημέρα προκήρυξης των εκλογών 10 Ιουνίου 2019 δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση του Αν.Υπουργού Υγείας Πολάκη που παρατείνει τη θητεία 42 Διοικητών και 7 Αν.Διοικητών που λήγει εντός της προεκλογικής ή μετεκλογικής περιόδου. Και συνεχίζουν υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ρουσφέτια που αφορούν τους τοποθετημένους με κομματικά κριτήρια Διοικητές και Αν.Διοικητές των Νοσοκομείων.

Μάλιστα στο σημείο αυτό οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν πως όπου τελειώνει η θητεία Διοικητών κατά την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο τα Νοσοκομεία διοικούνται από τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας.

Πάντως σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ οι Διοικητές και Αν.Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να επιλέγονται από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης με βάση το ν.4369/2016. Η σύσταση του Μητρώου Στελεχών έπρεπε να γίνει από 13.7.2016 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί 4 χρόνια μετά.

Δείτε ΕΔΩ για ποιους διοικητές και αν. διοικητές αφορά η παράταση της θητείας

healthreport.gr