Παιδιά, ψηλά το κεφάλι!

Είστε εδώ, μπροστά σε αυτή τη σημαντική μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων, αφού τα βάλατε με την κούραση, την ασφυκτική πίεση, τις θυσίες, με μια ύλη-βουνό και μια Τράπεζα Θεμάτων που έπεφτε και, ήδη, νικήσατε!

Ίσως, σκέφτεστε πως εδώ τελειώνουν και αρχίζουν όλα. Πως σε αυτές τις λίγες ώρες και στιγμές χαράσσεται όλο το μέλλον σας… Όμως, δεν είναι έτσι.

Ανεξαρτήτως “βαθμολογικής επίδοσης”, το μέλλον και τα όνειρά σας τα κρατάτε στα χέρια σας. Θα τα κατακτάτε, όσο δεν τα χαρίζετε σε κανέναν, αλλά επιλέγετε να αγωνίζεστε για αυτά μαζί με όσους σας ενώνουν κοινές ανάγκες και ανησυχίες.

Το αποδείξατε στα σχολικά σας χρόνια. Σε μαθήματα ζωής “εκτός ύλης”:
• Στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη κόντρα στη σιωπή και τη συγκάλυψη.
• Στα συνθήματα για “σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει”, στην αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα, κόντρα στο “τίποτα δεν αλλάζει” και σε σάπια πρότυπα «να κοιτάω μόνο την πάρτη μου για να πετύχω».
• Στους αγώνες σας, στις νίκες και τις κατακτήσεις σας, κόντρα σε ένα άδικο σχολείο- πανάκριβο εξεταστικό κέντρο μέσα στα προβλήματα και τις ελλείψεις, που διαμόρφωσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και τα υπουργεία.

Κάντε υπόθεση δική σας το μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας! Συνεχίστε έτσι, όπως σας ταιριάζει: Ανυπότακτα, αντισυστημικά, αντιφασιστικά, αγωνιστικά!

Μόνοι τους και όλοι μας!
Μόνοι τους, όσοι μας μαυρίζουν τη ζωή και βάζουν εμπόδια στα όνειρά μας.

Όλοι μας, όσοι θέλουμε να ζήσουμε, να τολμήσουμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας.

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

1/6/2023