Δε δίνονται χρίσματα σε δημάρχους -Αναδιάταξη δυνάμεων στα νοσοκομεία της περιοχής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης την Τρίτη  το πρωί ανέφερε ότι είναι πεπεισμένος για μια περιφέρεια πρότυπο με  σαφή χρονοδιαγράμματα και συνεκτικό σχέδιο. Υπάρχει  εύλογη καχυποψία και προβληματισμό, όπως είπε. ” Παρουσιάζουμε ολοκληρωμένο σχέδιο με το Πανεπιστήμιο πόλο ανάπτυξης. Δεν υπάρχει κάποια καταστροφή τα δύο τελευταία χρόνια”. “Δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η τηλεθέρμανση. Η Πτολεμαΐδα 5 και ο λιγνίτης έστω και ως στρατηγική εφεδρεία θα έχει ρόλο. Υπάρχουν εταιρείες σε δίκτυα, σε μπαταρίες που θα επενδύσουν. στην περιοχή”

Για το Νοσοκομείο της Κοζάνης και το θέμα της υγείας ανέφερε ότι δεν επαρκούν τα κίνητρα για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με γιατρούς. Υπάρχει σκεπτικό για αναδιάταξη δυνάμεων και η στελέχωση αποτελεί προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία.

Για τα φωτοβολταϊκά σε ζωτικούς παραγωγικούς χώρους απάντησε ότι υπάρχουν εκτάσεις που μπορούν να μπουν φωτοβολταϊκά που δεν συναγωνίζονται κτηνοτροφικές περιοχές.

Για τη στήριξη της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκαθάρισε ότι εδώ και χρόνια δεν δίνονται χρίσματα. Στο δεύτερο βαθμό στην περιφέρεια θα υπάρχει στήριξη στο Γιώργο Κασαπίδη.

“Δεν είμαι έτοιμος για την αξιοποίηση των παλιών ΑΗΣ.”Ο λιγνίτης είναι ακριβός συνέχισε αλλά κάποια στιγμή θα σταματήσει. Δε μπορώ να σκεφτώ τη συνέχιση του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας χωρίς ΣΔΙΤ συμπλήρωσε ανακοινώνοντας ότι σε 11 μέρες θα είναι στα Γρεβενά.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δείτε live την συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Περιφερειακά ΜΜΕ, στην Κοζάνη